Döntetlent játszottak Nagy Lászlóék

KRASZ EMILKRASZ EMIL
Vágólapra másolva!
2007.01.07. 18:25
A Skaliczki László szövetségi kapitány által irányított magyar férfi kézilabda-válogatott Budapesten 23-23-as döntetlent játszott a vb-rendező német együttessel. Szombaton Debrecenben találkozott egymással a két gárda, akkor a mieink a 40. percig előnyben voltak, a vendégek azt követően vették át a vezetést, majd nyerték meg a találkozót három góllal. A vasárnapi összecsapáson már végig bírta az iramot a magyar együttes, amely kicsit jobb koncentrálással és szerencsével akár győzhetett is volna.
Motiváltán várja a vb-t a magyar csapat
Meggyesi Bálint
Motiváltán várja a vb-t a magyar csapat
Motiváltán várja a vb-t a magyar csapat
Meggyesi Bálint
Motiváltán várja a vb-t a magyar csapat

Budapest, felkészülési mérkőzés:

  • Magyarország – Németország 23-23 (13-14)

Az első félidő feléig fej-fej mellett haladtak a csapatok, de többnyire nálunk volt a kezdeményezés és a minimális előny. Ezután viszont a vendégek kezdtek ellépni, de a Németországban légióskodó Fazekas Nándor hetest, majd szélsőziccert védett, így kiegyenlítettünk.

Miután a vendégek percek óta gólképtelenek voltak, jött is a menetrendszerű német időkérés, amelyet követően magyar szemszögből peches találatokkal két góllal megugrottak. A szünetre azonban egygólosra csökkentettük a hátrányt (13-14).

Szavazás

Meddig jut a vb-n a Skaliczki-csapat?

Írja be az itt látható számot!
Az első felvonásban mindkét csapat megfelelő fordulatszámon pörgött, a támadójátékba viszont itt is, ott is több hiba csúszott. A mienk elsősorban a Mocsai, Császár, Nagy belsőhármasra építették támadásaikat, ez viszont idővel kiismerhetővé és könnyebben hatástalaníthatóvá vált. Beállóból és szélről nem igazán tudtunk zavart kelteni.

A védekezéseké volt a főszerep a második felvonás elején, amelyben a magyar remekelt különösen. Az első negyedórát 6-3-ra nyertük és ha 19-16-nál nem kapkodjuk el a kontratámadást, négygólosra is nőhetett volna az előnyünk.

A lehetőséget viszont elrontottuk – Iváncsik Tamás nem tudott összeszedni egy pontatlan passzt ziccerben az ellenfél hatosánál –, így a németek előbb feljöttek kettőre, majd lendületből ki is egyenlítettek (19-19).

Most Skaliczki kapitány érezte úgy, eljött az időkérés ideje, végül Császár hetesével tudtunk ellépni a percek óta tartó holtpontról (20-19).

Sőt, a hajrát kétgólos előnnyel várhattuk (23-21), ám egy perc alatt nemcsak eltékozoltuk ezt, hanem az utolsó, igaz már idő szorításában kivitelezett támadás lehetősége a vendégeké volt, de időn túli szabaddobásukat elhibázták.

A magyar csapat a vb előtt még egy felkészülési mérkőzést vív: csütörtökön 20 órakor Szombathelyen a szlovén gárda lesz az ellenfél.

Összerakott és motivált együttes benyomását keltette a magyar együttes a hétvége két találkozóján, amelyen már csak nyomokban fedezhető fel a közelmúlt rutintalanságából adódó tanácstalansága. A vb január 19-én kezdődik, a mienk Dániával, Norvégiával és Angolával nyertek besorolást az E-csoportba.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik