Szathmári Vigóban folytatja

ANTALÓCZY ALFRÉDANTALÓCZY ALFRÉD
Vágólapra másolva!
2005.06.11. 21:58
Címkék
Nádudvar, Debrecen, Valladolid (spanyol), Fotex-Veszprém, Dunaferr SE, Tatabánya - valamennyi jól csengő nevű együttes - után a spanyol második ligás Vigo Octavióban folytatja pályafutását Szathmári János (36 éves), a Carbonex KC 301-szeres válogatott, olimpiai negyedik helyezett kapusa. A klasszis játékos, aki az athéni olimpia után lemondta a válogatottságot, kétéves szerződést kötött új klubjával.
- Miért választott újra spanyol gárdát? - kérdeztük Szathmárit.
- Tatabányán lejárt a szerződésem és már az előző évad végén szeretett volna a spanyol csapat igazolni, de akkor nemet mondtam. Nagyon jól éreztem magam a Carbonexben, de ez az ajánlat igen kedvező. Már nem vagyok tinédzser, s lehet hogy több külföldi ajánlatot már nem kapok, vagyis ez jelentheti profipályafutásom végét. Három éven át már védtem Spanyolországban, ismerem a nyelvet és a szokásokat. Szóval, örömmel megyek újból.

Szathmári visszatér Spanyolországba
Szathmári visszatér Spanyolországba
Szathmári visszatér Spanyolországba
- Mit tud az új csapatáról?
- Vigo a portugál határ fölött, az Atlanti-óceán partján fekvő, nagy, csodálatosan szép kikötőváros. A csapat már a minap befejeződött bajnokságban is esélyes volt az első osztályba jutásra, de a bajnokság hajrájában becsúszott egy baki, és így csak második lett. Terve az első osztályba kerülés.

- Mi lesz a felsőörsi, vízimalomból átalakított tanyájával és kedvenc lovaival?
- Eddig is voltak, akik segítettek a lovak gondozásában, s most az ő gondjukra bízom a lovakat és a kutyákat. Úgy gondolom, hogy a vigói két év egyben jó kirándulás is lesz a feleségemnek és a kislányomnak. Ôk is kellemesen emlékeznek a korábban Spanyolországban eltöltött három évre. Úgy gondolom, hogy még hasznára tudok lenni az új klubomnak. A válogatottságról már lemondtam, hiszen hat világbajnokságon, négy Európa-bajnokságon és két olimpián szerepeltem, s valamennyi csodálatos élmény volt.

Doros: Tatabánya

A Tatabánya-Carbonex KC elnöke, Bódi Dezső megállapodott Doros Ákossal, a 40-szeres válogatott beállóssal, hogy két évig a Carbonex KC játékosa lesz. A szerződést a jövő héten sajtótájékoztató keretében írják alá. A 31 éves Doros Ákos (205 centi magas, 114 kiló) a Pick-Szeged csapatából három éve igazolt a görög Veriába, a Tatabányába pedig a spanyol Bidasoa Irunból érkezik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik