Kerékpár: három év börtönbüntetésre ítélték a korábbi világbajnok olaszt

Vágólapra másolva!
2022.10.17. 21:57
null
Cipollinit elítélték (Fotó: AFP)<br />
Három év letöltendő börtönbüntetéssel sújtotta a korábbi országúti kerékpáros világbajnok Mario Cipollinit az olasz Lucca város bírósága, miután bűnösnek találta családon belüli erőszak kétszeri elkövetésében. Az 55 éves olasz bringás volt feleségét, Sabrina Landuccit és annak új partnerét Silvio Giustit is bántalmazta.

Az esetről beszámoló cyclingnews.com szaklap szerint az olasz kerékpárost még 2019 márciusában vádolták meg Cipollinit a két partnere terhére elkövetett erőszakos cselekményekkel, s a most meghozott ítélet szerint a letöltendő hároméves börtönbüntetés mellett volt feleségének Landuccinak 80 000, Giustinak pedig 5000 euró sérelemdíjat tartozik fizetni.

Az ügyész a vádiratban Cipollinit rendkívüli módon erőszakos, fenyegető és bántalmazó férfinak nevezte, aki egy alkalommal például fegyverrel fenyegette Landuccit, mert túl rövidnek ítélte a szoknyát, amit a felesége viselt.

Cipollini kategorikusan tagadta az ellene felhozott vádakat, ám ennek ellent mond a bíróságon bemutatott viselkedése, amikor egy alkalommal az ügyvédje és több tucat tanú előtt ragadta meg volt feleségét a bírósági tárgyalás során.

Landucci 1993 és 2005 között volt a 2002-es világbajnok felesége és két lánya született Cipollinitől, akit azzal vádolt meg, hogy még 2017-ben a munkahelyén „kollégái és ügyfelek előtt ragadott meg a nyakamnál fogva és a falba verte a fejem, ami miatt megsérültem, és a sürgősségire kellett mennem.”

Mario Cipollini 1988–2008 között tartó profi karrierje során 13 szakaszt nyert a Tour de France-on és 3 etapot a Vuelta a Espanán, ám az olasz kör volt a generációja legjobb sprintere számára az igazi vadászterület: máig érvényes rekordot tartva 42 szakaszon diadalmaskodott a Giro d'Italián.

Maga Cipollini az ítélet kihirdetésénél nem volt jelen, de ügyvédei jelezték, fellebbeznek az ítélet ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik