Kerékpár: meglepetésdiadal az idény első klasszikus egynaposán

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.03.20. 17:42
null
Jasper Stuyven a győztesnek járó trófeával (Fotó: AFP)
Jasper Stuyven nyerte meg meglepetésre a Milánó–Sanremo viadalt, az idei elsőt az öt legnagyobb egynapos országúti kerékpárosverseny, a Monumentumok közül. Kusztor Péter 143. lett – számolt be róla a Magyar Távirati Iroda.

 

Az MTI felidézte, a 112. Milánó–Sanremón 299 kilométeres táv várt a 25 csapat összesen 175 bringására. A mezőny – benne valamennyi nagy esélyessel – egyben és nagy tempóban, az Ineos Grenadiers vezetésével érkezett meg az utolsó emelkedőre, a Poggióra. A brit sor diktálta magas iramból a világbajnok francia Julian Alaphilippe indította az első támadást, majd a címvédő belga Wout Van Aert növelte még tovább a sebességet.

A lejtmenet alján, bő két kilométerrel a cél előtt indult meg Stuyven, és a Trek-Segafredo belga bringására a dán Sören Kragh Andersen tudott felugrani. Kettősüket az utolsó 150 méterre megközelítette az üldözőcsoport, ám Stuyven utolsó tartalékjait kiaknázva még tudott újítani, így meglepetésre diadalmaskodott a 6:38:06 órás klasszikuson, az ausztrál Caleb Ewant és Van Aertet megelőzve. A 28 esztendős Stuyven saját bevallása szerint pályafutása legnagyobb sikerét aratta – tette hozzá a távirati iroda.

A korábbi kétszeres magyar bajnok Kusztor Péter 2019 után állt újra rajthoz a viadalon. A 36 esztendős kerekes egy nagyobb csoporttal 10 és fél perc lemaradással a 143. pozícióban ért célba – írta az MTI.

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR
MILÁNÓ–SANREMO (299 km)

1. Jasper Stuyven (belga, Trek-Segafredo) 6:38:06 óra
2. Caleb Ewan (ausztrál, Lotto-Soudal) azonos idővel
3. Wout Van Aert (belga, Jumbo-Visma) a. i.
4. Peter Sagan (szlovák, Bora-hangsrohe) a. i.
5. Mathieu van der Poel (holland, Alpecin-Fenix) a. i.
...143. Kusztor Péter (Novo Nordisk) 10:30 perc hátrány

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik