Kerékpár: fehérorosz arany a férfi egyéni időfutamban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.23. 22:11
A fehérorosz Vaszil Kirijenka nyerte meg a férfiak egyéni időfutamát az egyesült államokbeli Richmondban zajló országúti kerékpáros-világbajnokságon.

A 34 éves Vaszil Kirijenka pályafutása eddigi legnagyobb sikerét aratta. A Team Sky kerékpárosa a Giro d'Italián három, a Vuelta a Espanán egy szakaszt nyert meg eddig, valamint az idei baki Európai Játékokon szintén ő szerezte meg az aranyérmet az egyéni időfutamban.Vaszil Kirijenka pályafutása eddigi legnagyobb sikerét aratta. A Team Sky kerékpárosa a Giro d'Italián három, a Vuelta a Espanán egy szakaszt nyert meg eddig, valamint az idei baki Európai Játékokon szintén ő szerezte meg az aranyérmet az egyéni időfutamban.

Richmondban a fehérorosz mögött az olasz Adriano Malori végzett ezüstérmesként 9 másodperc hátránnyal, míg a bronz a francia Jérome Coppelé lett.

Az ausztrál Rohan Dennis jó tempóban haladt, de az 53.5 kilométeres táv nagyjából felénél kerékpárt kellett cserélnie, így csak hatodik lett. Egy másik nagy esélyesnek, a német Tony Martinnak be kellett érnie a hetedik hellyel.

KERÉKPÁROS-VB, RICHMOND, FÉRFIAK, EGYÉNI IDŐFUTAM
1.Vaszil Kirijenka (Fehéroroszország)1:02:29 óra
2.Adriano Malori (Olaszország)9 mp hátrány
3.Jérome Coppel (Franciaország)27 mp h.
4.Jonathan Nicolas Castroviejo (Spanyolország)30 mp h.
5.Tom Dumoulin (Hollandia)1:01 perc h.
6.Rohan Dennis (Ausztrália)1:08 p h.
7.Tony Martin (Németország)1:17 p h.
8.Marcin Bialoblocki (Lengyelország)1:22 p h.
9.Maciej Bodnar (Lengyelország)1:17 p h.
10.Moreno Moser (Olaszország)1:32 p h.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik