Férfi jégkorong: Sebők felemás tapasztalatokkal gazdagodott az Iserlohnban

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.03.18. 14:37
Sebők Balázs (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
Felemás tapasztalatokat gyűjtött a német jégkorongbajnokságban utolsó előtti helyen záró és ezzel élvonalban maradó Iserlohnban Sebők Balázs, a magyar válogatott játékosa, aki a következő idényben mindenképpen olyan csapatban szeretné folytatni a pályafutását, amellyel „magasabb célok” érhetők el.

A 29 éves hokis az M1 aktuális csatornának hétfőn azt mondta, a német klubnál az első fél év „szinte borzasztó volt” egyénileg és csapatszinten is.

„Utána történt valami és november-december környékén úgy éreztem, hogy többet is ki lehet ebből hozni, igaz, akkor már a bennmaradás volt a cél” – fogalmazott Sebők Balázs, aki kiemelte, sikerült az első osztályban tartani az Iserlohnt annak ellenére, hogy 13 pontos hátrányuknál kevesen hittek abban, hogy ez megvalósítható.

„Számomra sem volt könnyű ez az időszak, de büszke vagyok arra, hogy sikerült kijönnöm ebből a gödörből” – tette hozzá.

Sebők elmondta, feleségével együtt visszatértek Magyarországra, az Iserlohnban biztosan nem folytatja, s most bőven lesz ideje mentálisan feltöltődni és végiggondolni, hogy merre szeretne továbbmenni.

Az osztrák liga alapszakaszában másodikként záró és a rájátszásban a negyeddöntőben búcsúzó Hydro Fehérvár AV19-ről azt mondta, figyelemmel követte a gárda szereplését, s mindig megvan a lehetősége annak, hogy esetlegesen oda igazoljon.

„Meglátjuk, hogy mit hoznak a következő hónapok, de számomra szimpatikus, amit az utóbbi években a Fehérvárnál csinálnak” – jelentette ki.

Az április végén rajtoló divízió I/A világbajnokságon a magyar válogatott a japán, majd a dél-koreai, a román, a házigazda olasz, valamint a szlovén csapattal találkozik, Sebők Balázs azonban nem akart esélylatolgatásba bocsátkozni.

„Tisztában vagyunk vele, hogy ez nagyon nehéz csoport és minden meccs kiélezett lesz, ám biztos vagyok benne, hogy mindenki százszázalékos teljesítményt nyújt majd” – mondta.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik