Jégkorong: Bálizs Bencét éltették a szurkolók, így reagált rá – videó

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2023.11.11. 08:22
Az olaszok ellen szétlövésben maradt alul a magyar férfi jégkorong-válogatott a Sárközy Tamás Emléktorna második napján. A mérkőzés után a szurkolók Bálizs Bencét éltették, videónkból kiderül, hogyan reagált erre a kapus. Mellette az egyetlen gólunkat szerző Páterka Bence is megszólal, s többek között arról is beszél, milyen irányban változott a hangulat a csapat körül a Don MacAdam vezette szakmai stáb irányítása alatt. 

„Felszabadultabb a légkör és mindenki jól érzi magát” – válaszolta meg a kérdést Páterka Bence, aki igencsak látványos gólt lőtt az olaszoknak az első harmadban. Az előnyt azonban nem sikerült végül megtartani, az ellenfél pedig jobbnak bizonyult a szétlövésben.

„Elmúlt két meccsemet ugyanígy buktuk el, most már jó lenne egyet meg is nyerni. A következőre összeszedem magam” – ígérte meg Bálizs Bence,akit a szurkolók a vesztes párbaj ellenére is éltettek. Videónkból kiderül, hogyan reagált erre, valamint bővebben is beszél a mérkőzés tapasztalatairól. Emellett arról is kérdeztük, hogy érzi magát Norvégiában, hiszen a nyár óta a Sparta Sarpsborg kapuját védi.

Továbbá szóba kerül az is, milyen sok fiatal kapott lehetőséget a tornán Don MacAdamtől, s mit hoztak ők a válogatotthoz. Páterka a saját szemszögéből is elmondja, mennyi esélyt lát arra, hogy egy jó teljesítménnyel akár a februári, hazai rendezésű olimpiai selejtezőn is jégre léphessen.

JÉGKORONG
SÁRKÖZY TAMÁS EMLÉKTORNA (TÜSKECSARNOK)
Olaszország–Magyarország 2–1 (0–1, 1–0, 0–0, 0–0, 1–0) – szétlövéssel

Tüskecsarnok, 1580 néző.V: Nagy A., Kicsa (ukrán), Kis-Király, Szabó D.
OLASZORSZÁG:Bernard – PIETRONIRO 1 (1), Trivellato (1) / Gazzola, Spornberger / Seed, Miglioranzi / Gios, Casetti – Zanetti, Morini, Deluca / Brunner, Sanna, Petan / Misley, Marchetti, SALINITRI 1 / Felicetti, Mantinger, Frank.Edző:Michael Edward Keenan
MAGYARORSZÁG: BÁLIZS – Kiss R., STIPSICZ / Horváth M., Hadobás / Szabó B., Fejes (1) / Falus, Szabó D. – Horváth B., Nemes M., Varga B. / Nagy Krisztián, Galló, Terbócs / Páterka 1, Lövei (1), Kovács Alex / Németh K., Schlekmann, Mihály Ákos.Edző:Donald MacAdam
Kapura lövések: 38–24. Emberelőny-kihasználás: 2/0, ill. 4/0
MESTERMÉRLEG
Michael Edward Keenan: – Nagy iramú meccs volt, mindkét csapat jól játszott, és a kapusok is nagyszerűen teljesítettek. A speciális egységek jól működtek, főleg a védekező oldalon. Azt hiszem, amikor öt a három ellen nem kaptunk gólt, akkor dőlt el, hogy nyerhetünk ezen a találkozón.
Donald MacAdam: – Már most látszik, hogy fejlődtünk az első meccshez képest. Okosabban játszottunk, támadásban és védekezésben is jobbak voltunk, mint Ukrajna ellen, ráadásul nagyon erős csapat ellen. A fiatalok megint kiemelkedőek voltak, és ahogy minden meccsen, úgy most is szükségünk volt a kiváló kapusteljesítményre.

A másik mérkőzésen
Szlovénia–Ukrajna 5–4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik