Osztrák hokiliga: Hatpontos túrát zárni nagy dolog – Kiss Dávid

Vágólapra másolva!
2023.10.23. 19:42
null
Kiss Dávid csapata legközelebb Ljubljanában játszik (Fotó: Dömötör Csaba)
Kiss Dávid, a Hydro Fehérvár AV19 vezetőedzője nagyon örül, hogy az osztrák jégkorongliga legutóbbi két fordulójában két idegenbeli győzelmet aratott csapata, amely az alapszakasz közel negyedénél a harmadik helyen áll a tabellán.

„Hatpontos túrát zárni, azt hiszem, nagy dolog” – mondta a nyáron kinevezett tréner a klub honlapján. A Volán még pénteken 6–3-ra diadalmaskodott a Pioneers Voralberg feldkirchi otthonában, majd másnap Innsbruckban nyert 4–1-re.

Kiemelte, kicsit tartott a második összecsapástól, hogy fáradtak lesznek az utazás és a 24 óra alatti két meccs miatt, de teljesen más arcát mutatta a csapat.

„Erős első harmadunk volt. Szereztünk egy fontos emberelőnyös gólt, ami megadta az alaphangot. Fegyelmezettek voltunk és rengeteg kapuvasat is lőttünk. Próbáltuk végig kontrollálni a mérkőzést. Fontos volt, hogy ahogy kaptunk egy gólt, egyből válaszoltunk. Egyértelmű volt, hogy kapusunk, Horváth Dominik megint remek napot fogott ki” – fogalmazott Kiss.

Hozzátette: köszönik a szurkolóiknak, hogy ilyen hosszú, többnapos útra is elkísérték őket, és remek hangulatot teremtettek.

A Fehérvár sorozatban négy győzelemnél jár, legközelebb szerdán, a nyolcadik helyen álló Olimpija Ljubljana otthonában lép pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik