Jégkorong: miért kapunk annyi kiállítást? Hári János elmondta az okát

Vágólapra másolva!
2023.05.02. 14:00
Hári János nem tulajdonít nagy jelentőséget annak, hogy eddig egy felkészülési meccs kivételével mindannyiszor vesztesen hagyta el a jeget a magyar férfi jégkorong-válogatott. Klasszis csatárunk szerint lépésről lépésre javul a csapat játéka, azt meg majd az A-csoportos világbajnokságon meglátjuk, ez mire lesz elég. 

„Sok kiállítást kaptunk, javarészt ez okozta a vereségeket az eddigi felkészülési mérkőzéseken. Illetve jó ellenfeleket játszottunk, a britekkel és a lengyelekkel hasonló szinten állunk. Hogy mi volt az oka a kiállítások magas számának? Alapvetően az osztrák ligánkban kellene jobban befújni ezeket a szabálytalanságokat, mert nemzetközi szinten ezeket jobban büntetik. Onnan indul, itt meg kell szokni azt, hogy nem lehet az ütővel húzni, nem lehet fogni. Erre oda kell figyelni” – mondta Hári János azzal kapcsolatban, hogy a felkészülés finisébe fordulva mi a legfőbb hiba, amin javítaniuk kell az eredményesség érdekében.

Videónkban arról is beszél, hogy emocionálisan nem igazán érintették meg ezek a vereségek, és az MVM Dome-ban esedékes felkészülési meccsekre is csak egy-egy állomásként tekint az A-csoportos világbajnokságra vezető úton. Továbbá kitér arra is, hogy jó úton halad a felkészülés, lépésről lépésre javul a csapat. Azt meg majd meglátjuk, ez mire lesz elég.

A keret
Kapusok:
Bálizs Bence (JKH GKS Jastrzabie, lengyel), Horváth Dominik (Hydro Fehérvár AV19), Rajna Miklós (UTE / Coventry, brit)
Hátvédek:Falus Ádám (Küsnacht Lions, svájci), Fejes Nándor (Gyergyói HK), Garát Zsombor (BJA), Hadobás Zétény (Västeras, svéd), Horváth Milán (Hydro Fehérvár AV19), Kiss Roland (DVTK Jegesmedvék), Pozsgai Tamás (BJA), Stipsicz Bence (Hydro Fehérvár AV19), Szabó Bence (BJA), Szirányi Bence (DVTK Jegesmedvék)
Csatárok:Bartalis István (Hydro Fehérvár AV19), Csányi Karol (Zvolen, szlovák), Erdély Csanád (Hydro Fehérvár AV19), Galló Vilmos (Linköping, svéd), Hári János (Hydro Fehérvár AV19), Kóger Dániel (Corona Brasov, romániai), Mihály Ákos (Hydro Fehérvár AV19), Nagy Gergő (FTC-Telekom), Nagy Krisztián (BJA), Németh Kristóf (Hydro Fehérvár AV19), Papp Kristóf (Northern Michigan University, amerikai), Sebők Balázs (Ilves, finn), Sofron István (Csíkszereda), Terbócs István (Hydro Fehérvár AV19), Vértes Nátán (Hydro Fehérvár AV19), Vincze Péter (Gyergyói HK)

A felkészülési program
Április 5., 17.00, Miskolc:
Magyarország–Ukrajna 0–1 b.u.
Április 6., 18.00, Miskolc:Magyarország–Ukrajna 1–4
Április 14., 17.00, Miskolc:Magyarország–Japán 5–2
Április 15., 19.30, Miskolc:Magyarország–Japán 0–3
Április 20., 18.30, Tychy:Lengyelország–Magyarország 4–2
Április 21., 20.15, Bytom:Lengyelország–Magyarország 3–2
Április 25., 20.30, Milton Keynes:Nagy-Britannia–Magyarország 7–4
Április 26., 20.30, Nottingham:Nagy-Britannia–Magyarország 3–2
Május 3., 18.00, Budapest:Magyarország–Szlovénia
Május 4., 19.00, Budapest:Magyarország–Szlovénia
Május 9., 19.00, Budapest:Magyarország–Kanada

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik