Női jégkorong-vb: a németek kiütötték a svédeket a csoportunkban

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2023.04.06. 23:18
null
A németek meglepetést okoztak a csoportunkban (Fotó: Getty Images)
Hatalmas meglepetésre Németország 6–2-re legyőzte Svédországot a női jégkorong-világbajnokság B-csoportjában az 1. fordulóban. Az esti A-csoportos összecsapáson Csehország 2–1-es sikert aratott Japán felett.

 

Minden a papírformának megfelelően indult, hiszen tíz másodperc után Hilda Svensson góljával előnybe kerültek a svédek. Ekkor talán sokan azt hitték, hogy nagy pofonba szaladhatnak bele a németek, akiket azonban egyáltalán nem tört meg a korán bekapott gól.

Az első harmad végén Franziska Feldmeier kiegyenlített, a második játékrészben pedig Laura Kluge és Celina Haider egy perc alatt betalált. Húsz másodperccel a harmadik német gól után Svensson megszerezte a második gólját is a meccsen, de az egyenlítés már nem jött össze, sőt...

Sevnja Voigt találatával ismét kétgólos előnyre tettek szert a németek, az utolsó harmadban pedig Celina Haider és Franziska Feldmeier is megszerezte a második gólját, így alakult ki a 6–2-es végeredmény.

A magyar válogatott pénteken, 1 órakor játszik a Finnországtól 14–1-es vereséget szenvedő Franciaországgal a B-csoportban.

JÉGKORONG
NŐK
ELIT-VILÁGBAJNOKSÁG
A-CSOPORT
Japán–Csehország 1–2
(0–1, 0–0, 1–1)
B-CSOPORT
Németország–Svédország 6–2
(1–1, 3–1, 2–0)
KÉSŐBB
Péntek, 1.00: Franciaország–Magyarország – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik