Jégkorong-vb: Stanley-kupa-győztes a magyarokkal is találkozó finn keretben

Vágólapra másolva!
2023.04.25. 17:39
null
Olli Määttä (jobbra) csatlakozik a finn kerethez (Fotó: AFP)
Az olimpiai és világbajnoki címvédő finn jégkorong-válogatott – amely május 19-én Tamperében, vb-csoportmérkőzésen találkozik a magyar csapattal – Olli Määttä személyében kétszeres Stanley-kupa-győztessel erősítette meg keretét.

A 28 éves védő 2016-ban és 2017-ben a Pittsburgh Penguinsszel nyert az NHL-ben, és jelenleg a Detroit Red Wings alkalmazásában áll. Rajta kívül Joel Armia (Montreal Canadiens), valamint a 2016-os amatőr választáson, a drafton második helyen elkelt, gólerős Patrik Laine (Columbus Blue Jackets) – aki 2016. május 11-én egy gólpasszt jegyzett a magyarok elleni szentpétervári vb-találkozón – is a világ legerősebb bajnokságában szerepel.

A finnek jövő héten csehországi tornán szerepelnek, utána véglegesítik vb-csapatukat. Addigra az is kiderül, hogy az NHL-rájátszásából kiesők közül kik játszanak majd a világranglista-vezető együttesben.

A magyarok és a házigazda finnek a tamperei nyolcasban szerepelnek, itt érdekelt még a dán, az amerikai, a francia, a svéd, az osztrák, valamint a német csapat is.

A nyolcas utolsó helyezettje kiesik a divízió I/A-ba, az első négy helyezett pedig negyeddöntőt játszhat a rigai csoport négy legjobbjával.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik