Tusványos 2022: beszélgetés a csíkszeredai hokiról a Sportrádióban

V. Zs.V. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.08.12. 10:11
Népszerű csíkszeredai jégkorongozókkal, Becze Tihamérral, Rokaly Norberttel, Részegh Zsolttal, továbbá Papp Előddel, a Csíkszeredai Sportklub szakosztályelnökével beszélgetett a tusványosi Buzánszky Jenő Sportteraszon Csinta Samu erdélyi újságíró, a Nemzeti Sport állandó publicistája.
A csíkszeredai hokicsapat játékosai Tusnádfürdőn (Fotó: Mravik Gusztáv)
A csíkszeredai hokicsapat játékosai Tusnádfürdőn (Fotó: Mravik Gusztáv)


Arra a kérdésre, hogy az utóbbi években igencsak megerősödött Csíkszereda FK, vagyis a futballcsapat konkurenciája-e valamennyire az ikonikus hokicsapatnak, amely a magyar és a román bajnokságban is szerepel párhuzamosan, és az Erste Ligában kétszeres címvédő, Papp Előd azt mondta: „A jégkorongnak vannak jóval nagyobb hagyományai a városban, rivalizálásról nem lehet beszélni, inkább kiegészítik egymást a sportágak. A hokicsapatnak ezerkétszáz bérletese van, és a bajnoki döntő meccseire harminc-negyven perc alatt fogynak el a jegyek.”

Becze Tihamér évek óta a magyar bajnokság legjobb játékosa, mégsem hívják a magyar válogatottba. Erre a felvetésre keresetlen őszinteséggel reagált a csatár: „Nagy vágyam a magyar válogatottban játszani, bízom benne, hogy lesz még rá lehetőségem. De senki se…ét nem fogom kinyalni azért, hogy válogatott lehessek.”

Ennek kapcsán értetlenségének adott hangot a szakosztályvezető is. „Nem tudom, mi többet tehetne a válogatottságért, mint hogy minden mutatóban megelőz mindenkit…” – fogalmazott Papp Előd.

Szóba került a honosítás és a román hoki aktuális világbajnoki helye is.

A teljes beszélgetés a Sportrádióban péntek este 21.10-től hallgatható meg.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik