Osztrák hokiliga: ezt a gólt már nem vehették el Rétfalvi Kristóftól

K. G.K. G.
Vágólapra másolva!
2021.12.15. 07:30
null
Rétfalvi Kristóf először talált be az ICEHL-ben (Fotó: Soós Attila)
Rétfalvi Kristóf egyszer már azt hitte, meglőtte élete első ICEHL-gólját, az éllovas Ljubljana elleni siker alkalmával viszont kisebb izgalmak után tényleg ünnepelhetett.


Noha ez a hét papíron válogatott szünet, a nagyobb európai hokibajnokságok nem állnak meg, így például az Erste Ligával ellentétben az ICEHL sem – még ha a keddi játéknap ezúttal ki is marad, és így legközelebb csak pénteken lép jégre a Hydro Fehérvár AV19 csapata.

A lélegzetvételnyi szünet kiváló alkalmat teremt a mögöttünk hagyott sűrű és eseménydús időszak értékelésére, amit ki más tehetne meg hitelesebben, ha nem a vasárnap élete első ICEHL-gólját szerző Rétfalvi Kristóf?

A fiatal, 20 esztendős csatár azon fehérvári nevelésű ifjú ígéretek közé tartozik, akik a nagycsapatnál az elmúlt hetekben tapasztalt jelentős sérüléshullám nyomán kapták meg a bizalmat, s a farmegyüttesből, a Titánokból felkerülve élni is tudtak vele. A zalaegerszegi születésű, de már az Ifj. Ocskay Gábor Akadémián nevelkedő támadónak két gólpassza már volt a ligában, vasárnap pedig első találatát is megszerezte, méghozzá stílusosan: éppen az éllovas Olimpija Ljubljana 4–2-es legyőzéséből vette ki a részét!

„Már a második ICEHL-meccsemen volt egy lövésem, amire először azt hittük, az én gólom, de mint kiderült, Mihály Ákos beleért – szerencsére, mert így ment be végül. Egyáltalán nem voltam bosszús akkor, tudtam, eljön majd az idő, hogy tényleg én lövöm be, és bár kicsit talán később sikerült, mint szerettem volna, a lényeg, hogy megvan!
– magyarázta Rétfalvi Kristóf, hozzátéve, eleinte kellemetlen déja vu érzése volt, mert benne volt a pakliban, hogy a már említett, végül nem neki adott találat után ezt meg egyenesen érvénytelenítik a játékvezetők. – Az történt, hogy a mi sorunk egy emberelőny után ment fel a jégre, éppen akkor, amikor a szlovénok ki akarták ütni a pakkot. Ám az egyik védőnk benn tartotta, majd tüzelt, az ő lövése viszont mellé ment. Így szedtem össze a korongot a kapu mögül, s hátulról azonmód rá is lőttem a kapus mamutjára – szerencsém volt, mert éppen úgy állt, hogy bepattant róla. A játékvezetők azonban jelezték, hogy videózzák az esetet, vagyis benne volt, hogy ezt a gólomat is elveszik, amit azért már nehezen hittem volna el... De szerencsére megadták, úgyhogy a kispadon mindenki engem ölelgetett, a társak és az edző is pacsizott velem, nagyon jó érzés volt!”

A Fehérvár a győzelemmel megőrizte dobogós helyét, pénteken pedig az alsóházban szerénykedő újonc Val Pusteriához megy Olaszországba, miközben az ICEHL-játékosok klubelfoglaltsága nyomán alaposan megfiatalított magyar válogatott is elutazott a hétvégi EIHC-torna helyszínére, a lengyelországi Bytomba.     

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik