Red Bull Salzburg-Alba Volán: tanár-diák, végül hét fekete ponttal

Vágólapra másolva!
2007.11.04. 20:42
Az Erste Bank osztrák jégkorongliga alapszakaszának vasárnap esti találkozóján az Alba Volán nagy különbségű vereséget szenvedett a Red Bull Salzburg otthonában, Jan Jasko együttese csak asszisztálni tudott a hazai gárda gólfesztiváljához.
Csak szenvedtek az Alba Volán játékosai
Czagány Balázs
Csak szenvedtek az Alba Volán játékosai
Csak szenvedtek az Alba Volán játékosai
Czagány Balázs
Csak szenvedtek az Alba Volán játékosai

Öt perc harminckilenc másodperc elteltével Tokaji Viktor kiállítása után az Alba Volán került először emberhátrányba. A létszámfölényes támadásvariációkkal nem sokat teketóriázott a Salzburg, Daniel Welsernek nem kellett több tizenkét másodpercnél, Douglas Lynch és Josh Green átadása után bevette Budai Krisztián ketrecét (1-0). Ez a találat már egyenlő létszámnál született.

A 15. percben Lynch az előkészítés után befejezőként is letette a névjegyét, remekbe szabott találattal duplázta meg a hazaiak előnyét. Az első húsz perc végén 2-0 állt a salzburgi jégcsarnok mátrixtábláján. A vendéglátók ezt a produkciót hajszálra lekopírozták a középső harmadban (4-0), így a fehérváriak helyzete teljesen kilátástalan volt a záró felvonás előtt (4-0).

A harmadik találat Dieter Kalt, a negyedik pedig Thomas Koch nevéhez fűződött. A második felvonásban az Alba végig teljes létszámmal, négy percig emberelőnyben játszott, a hatékony támadójáték azonban hiánycikk volt Jan Jasko tanítványai repertoárjában.

Sok jót a záró szakasz sem tartogatott a kék-fehérek számára, ebben a szakaszban ötvenöt másodperc után már is betalált a Red Bull Salzburg. Matthias Tratting is feliratkozott a góllövők közé, az előkészítők pedig Koch és Kalt voltak.

Félő volt, hogy a formán kívüli Fejér megyei legénység nem tud megállni a lejtőn, a hazai játékosok önbizalomtól duzzadóan, az újabb találatok reményében terelgették a korongot. Svasznek Bence kiállítását követően ismét felforrósodott a pite, ebben a két minutumban azonban ha foggal-körömmel küzdve, csúszva-mászva is, de érintetlen maradt a székesfehérvári háló.

Sajnos messze volt még a vége, hatodszor és hetedszer gólt ünnepelve morajlott fel a salzburgi aréna közönsége. Előbb a két-két góllal és gólpasszal záró Dieter Kalt talált be, a kegyelemdöfést pedig Alexander Feichtner találata adta meg. Katasztrofális vereséget szenvedett az Alba Volán.

ERSTE BANK OSZTRÁK LIGA

ALAPSZAKASZ:
Red Bull Salzburg – Alba Volán 7-0 (2-0, 2-0, 3-0)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik