Hiába verte meg Ausztria Ukrajnát, mégis kéz a kézben búcsúztak

Vágólapra másolva!
2007.05.07. 13:31
Hiába győzte le Ausztria válogatottja Ukrajnát, mégis mindkét csapat búcsúzott a jégkorong-világbajnokságon. Utóbbi együttes a következő évben a magyar válogatott ellen játszik a divízió I-es vb-n.
Így örültek a norvég játékosok a bentmaradásnak
Reuters
Így örültek a norvég játékosok a bentmaradásnak
Így örültek a norvég játékosok a bentmaradásnak
Reuters
Így örültek a norvég játékosok a bentmaradásnak

A kiesés elkerüléséért szálltak jégre a csapatok a moszkvai világbajnokságon hétfőn délelőtt, Ausztria Ukrajnával, Norvégia pedig Lettországgal játszott.

Ukrajna válogatottja 1999 óta szerepel az elitben, míg az osztrák válogatott mindössze egy tornát töltött a legjobbak között.

Hat perc elteltével az osztrákok szereztek vezetést egy emberelőnyös helyzetből Thomas Koch révén. A 13. percben egy kettős emberelőnyös helyzetet váltott gólra Dieter Kalt, majd a harmadik találat is dupla emberfórban született.

Azért a harmad vége felé az ukránok is emberelőnybe kerültek kétszer, a másodikat Vitali Ljutkevics gólra is váltotta.

A második játékrész elején Olekszandr Bobkin egy gólra csökkentette a különbséget. Az osztrákok azonban sebességet váltottak, 45 másodperccel később Koch, újabb 32 másodperc múlva pedig Lukas vette be a Szeliversztov helyett beállt Fedorov hálóját.

6-2 után az ukrán kapitány visszahozta a kapuba Szeliversztovot, és a harmad végét még góllal zárták az ukránok Cirul révén. Azonban a vége is az osztrákoknak sikerült jobban, Peintner duplájára csak Szalnyikov tudott válaszolni, így nyugati szomszédaink 8-4-re nyertek. Az eredmény ellenére mindkét csapat búcsúzni kényszerült, Ukrajna ráadásul jövőre a magyarokkal azonos csoportban játszik a divízió I-ben.

A másik találkozón a norvégok számára az utolsó lehetőséget nyújtotta a Lettország elleni találkozó. A skandinávok jól is kezdtek Bastiansen és Lund találatával öt perc után már 2-0-ra vezettek.

Ask találata után időt kért a lett kapitány, és ez használt is a balti állam játékosainak, ugyanis a harmad végéig egy gólra csökkentették a különbséget.

A második játékrészben a norvégok jól használták ki emberelőnyeiket, háromszor is eredményesek voltak ilyen szituációkból. Rodrigo Lavins ráadásul végleges kiállítást kapott, miután fejbe ütötte Patrick Thoresent.

Az utolsó harmadban hiába ütött két gólt is a lett csapat, már nem fenyegette veszély a norvégok győzelmét és bentmaradását.

JÉGKORONG-VILÁGBAJNOKSÁG, MOSZKVA

A bentmaradásért, 3. forduló:
Ausztria-Ukrajna 8-4 (3-1, 3-2, 2-1)
Norvégia-Lettország 7-4 (3-2, 3-0, 1-2)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik