Két nap alatt kétszer kapott ki, és már nem ligaelső Nashville

Vágólapra másolva!
2007.03.15. 10:22
Hazai pályán, kétgólos győzelmet aratott a Detroit Red Wings csapata a Nashville Predators ellen az észak-amerikai jégkorong-bajnokság alapszakaszának 153. játéknapján. A liga két legtöbb győzelmet számláló csapatának mérkőzésén a hazaiak a második harmadban még hátrányban voltak, de főleg Jiri Hudler remek játékának köszönhetően megfordították a mérkőzést.
Jiri Hudler kapja a gratulációkat. A fiatal hokis két gólt szerzett a Nashville ellen
Jiri Hudler kapja a gratulációkat. A fiatal hokis két gólt szerzett a Nashville ellen
Jiri Hudler kapja a gratulációkat. A fiatal hokis két gólt szerzett a Nashville ellen
Jiri Hudler kapja a gratulációkat. A fiatal hokis két gólt szerzett a Nashville ellen

Csúcsrangadót rendeztek az NHL legutóbbi játéknapján Detroitban, ahol a Red Wings fogadta a ligaelső Nashville Predators csapatát. Mindkét csapatból hiányzott egy-egy kulcsjátékos: hazai oldalon Henrik Zetterberg, míg a vendégeknél Peter Forsberg nem lehetett ott a jégen társaival.

A hazaiak nem bizonyultak jó vendéglátóknak, és hátrányból fordítva 4-2-re nyertek. A mérkőzés hőse a két gólt szerző Jiri Hudler volt, aki a két csapat egy nappal korábbi, szerdai összecsapásán is betalált. Akkor a „vörös szárnyak” három góllal, 5-2-re diadalmaskodtak Nashvilleben.

A második harmad közepén még vezetett a Predators, miután Alexander Radulov és Jason Arnott góljára csak Nicklas Lidström tudott válaszolni. Ezután azonban beindult a hazai henger, és a már említett Hudler két találatával fordított a Detroit. A mérkőzés utolsó percében Kirk Maltby még szerzett egy üreskapus gólt, kialakítva ezzel a végeredményt.

A Nyugati konferencia élén győzelmével a Detroit átvette a vezetést, egy ponttal megelőzve az egy meccsel többet játszó Nashville-t.

A Colorado megpróbál az utolsó szalmaszálba belekapaszkodni a rájátszásért folytatott harcban. Az Avalanche a Calgary Flames csapatával találkozott, és izgalmas, szoros mérkőzésen nyert 3-2-re nyert.

A mindent eldöntő találatot Paul Stastny szerezte a záróharmadban.

A sikerrel az Avalanche nyolc pontra csökkentette hátrányát a Nyugati konferencia nyolcadik, még rájátszást érő pozíciójában tanyázó Calgaryval szemben. Mindkét csapatnak 12 mérkőzése van hátra az alapszakaszból.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONGLIGA (NHL)

ALAPSZAKASZ, 153. JÁTÉKNAP
New Jersey Devils - Pittsburgh Penguins 0-3
Detroit Red Wings - Nashville Predators 4-2
Colorado Avalanche - Calgary Flames 3-2
Anaheim Ducks - Columbus Blue Jackets 4-5 - szétlövésben
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik