Ligue 1: a River Plate sikerkovácsa érkezhet a Marseille kispadjára – sajtóhír

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.06.14. 11:32
null
Marcelo Gallardo Argentínában már szobrot is kapott, eljött az európai kalandok ideje (Fotó: Getty Images)
Marcelo Gallardo lehet a mögöttünk hagyott idény végén távozó Igor Tudor utódja a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) érdekelt Olympique Marseille kispadján – írja a TyC Sports.

A 47 esztendős argentin szakember 2022 végén távozott az argentin klubfutball egyik élcsapataként számon tartott River Plate-től, ahol nyolc évi edzősködés során – a klubvilágbajnokságot leszámítva – minden elérhető trófeát megnyert.

Az első európai edzői kalandjára készülő Gallardo számára nem ismeretlen a francia labdarúgás: az egykori támadó középpályás az ezredfordulón, illetve a 2000-es évek elején szerepelt a Ligue 1-ben, ahol a Monacóval bajnoki címet és Szuperkupát, míg a Paris Saint-Germainnel Ligakupát nyert.

A fent említett argentin sporttelevízió információi szerint a mögöttünk hagyott idényben bajnoki bronzérmet szerző Marseille-t irányító Pablo Longoriának Gallardo a fő kiszemeltje a vezetőedzői pozícióra, de a tárgyalások – noha valóban elkezdődtek – egyelőre nincsenek előrehaladott állapotban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik