Vb 2022: Számunkra ez arannyal felérő bronzérem – Dalic

Vágólapra másolva!
2022.12.17. 18:57
null
Horvátország 2018 után ismét éremmel zárt a világbajnokságon (Fotó: AFP)
Mint ismert, a Katarban zajló labdarúgó-világbajnokság harmadik helyért rendezett találkozóján Horvátország 2–1-re legyőzte Marokkót, így megszerezte a bronzérmet – 1998 után másodszor. A mérkőzés után a két szövetségi kapitány, Zlatko Dalic és Valid Regragi, valamint a győztes gólt szerző Mislav Orsic nyilatkozott.

 

„Számunkra ez arannyal felérő bronzérem. Nehéz mérkőzés volt, melyen a harmadik helyezést a teljes horvát nemzetnek, a szurkolóiknak ajánljuk. Egymás után két világbajnokságon szereztünk érmet, és a mostani eredményünket egyben Miroslav Ciro Blazevicnek ajánlom, vele kezdődött minden 1998-ban. Főnök, ez az Öné. Lehet akár öt érmet nyerni, de Ciro marad az edzők edzője örökké” – mondta Zlatko Dalic.

„A srácok megérdemelnek minden elismerést, nagyot játszottak az eredményre is ügyelve. Lényegében azok játszottak nálunk, akik egyáltalán egészségesek, s kevesen hitték azt alighanem, hogy ez a harmadik hely sikerülhet. Az ellenfél jobb oldalát próbáltuk megbontani, Perisic helyett aztán Orsicot kellett behoznom, hogy az igazi kemény munkát elvégezze” – tette hozzá a horvátok szövetségi kapitánya.

„Még nem tértem magamhoz abból, amit sikerült elérnünk. Amikor visszaértünk Horvátországba, akkor látjuk majd igazán. Gondoltunk arra, hogy Marokkónak is lesznek esélyei, de szerencsére sikerült levédekeznünk az ellentámadásait” – mondta Mislav Orsic, aki a győztes gólját karrierje legszebb találatának nevezte.

„Szerettünk volna örömet szerezni a közönségnek. Azt gondolom, hogy tudunk ebből a világbajnokságból tanulni. Látjuk a hibákat, de boldogok vagyunk, hiszen a világ négy legjobb csapata közé kerültünk. Gratulálok Horvátországnak, megérdemelte a bronzérmet, rendkívül tapasztalt csapat. Azt gondolom, az elődöntőben és a bronzmérkőzésen is kiváló teljesítményt nyújtottunk. Tovább dolgozunk, ahogyan tíz éve mindig. Ezen az úton megyünk tovább” – nyilatkozta Valid Regragi.

Bővebben a mérkőzésről ide kattintva olvashatnak!

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
BRONZMÉRKŐZÉS
HORVÁTORSZÁG–MAROKKÓ 2–1 (2–1)
Al-Rajjan,
Kalifa Nemzetközi Stadion, 44 137 néző. Vezette: al-Dzsasszim (katari)
HORVÁTORSZÁG:
Livakovic – Stanisic, Sutalo, Gvardiol, Perisic – Modric, Kovacic – Majer (Pasalic, 66.), Kramaric (Vlasic, 61.), Orsic (Jakic, 90+5.) – Livaja (B. Petkovic, 66.). Szövetségi kapitány: Zlatko Dalic
MAROKKÓ:
Bunu – Hakimi, Dari (Benun, 64.), el-Jamik (Amallah, 66.), Attijat Allah – Amrabat, Szabiri (Sair, a szünetben), el-Kannusz (Unahi, 56.) – Zijes, en-Nesziri, Bufal (Zaruri, 64.). Szövetségi kapitány: Valid Regragi
Gólszerző:
Gvardiol (7.), Orsic (42.), ill. Dari (9.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik