Vb 2022: gyalog indult el Spanyolországból Katarba, bebörtönözték Iránban

Vágólapra másolva!
2022.10.26. 11:27
A Marca beszámolója szerint egy madridi futballrajongó, Santiago Sánchez gyalog indult el a világbajnokság helyszínére, Katarba. Azonban az iráni nemzetközi televíziós csatorna szerint egy iráni börtönben van, ahol csak a tolmácsa tud neki segíteni.

Santiago október 2-án kommunikált legutóbb családjával és barátaival a közösségi médián keresztül. Az iráni média információi alapján a spanyol szurkolót letartóztatták az iráni határ közelében található Szakez városában, ahonnan egy teheráni börtönbe szállították, ahol tolmácsa próbál neki segíteni.

A televíziós állomás közleménye szerint „Santiago Sánchezt, a spanyol válogatott szurkolóját, aki három hete eltűnt Iránba történő belépését követően, letartóztatták Szakez városában a tolmácsával együtt, és később Teheránba szállították.”


Mivel Santiago az Instagram-sztorijain keresztül folyamatosan beszámolt kalandjairól, többek között említést tett környező országok közti politikai nézeteltérésekről, ez magyarázhatja az eltűnését. Utolsó bejelentkezése során az iraki Pendzsvin településen járt a szurkoló, aki csak a világbajnokság helyszínére szeretett volna elgyalogolni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik