Nagelsmann még az Eb előtt szeretné tudni, lesz-e számára folytatás

D. Á./MTID. Á./MTI
Vágólapra másolva!
2024.03.14. 18:09
Julian Nagelsmann (Fotó: Getty Images)
Julian Nagelsmann, a házigazda német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya még az Európa-bajnokság június 14-i rajtja előtt szeretné tudni, hogy számol-e vele a jövőben a német szövetség (DFB).

 

A 36 éves szakember – akinek szerződése a kontinensviadalig szól – reméli, hogy a rajtot megelőzően döntés születik a jövőjéről. Andreas Rettig, a DFB ügyvezető igazgatója a múlt héten még arról beszélt, hogy ha a válogatott hazai pályán jól teljesít az Eb-n, akkor Nagelsmann maradhat, hiszen „egy sikeres edzőt nem küldenek el”, ugyanakkor a német-magyar-skót-svájci kvartettben a csoportnegyedik hely nem lenne jó ajánlólevél a folytatást illetően.

Nagelsmann úgy fogalmazott: ha az Európa-bajnokság előtt olyan szerződésajánlatot kap, amellyel elégedett lenne, akkor jó esély van arra, hogy azt még az Eb előtt aláírja.

Hozzátette: van rá esély, hogy az Eb-t megelőzően „történjen valami" az ügyben, de a dolgok jelenlegi állása szerint arra is, hogy nem lesz döntés.

„Normális, hogy szervezni akarom a jövőmet. Azt hiszem, mindenkinek van ilyen vágya” – fogalmazott Nagelsmann, akinek az irányításával az első mérkőzését megnyerte a német csapat az Egyesült Államok válogatottja ellen, majd döntetlent játszott Mexikóval, később pedig kikapott Törökországtól és Ausztriától.

A házigazdák együttese június 14-én nyitja az Eb-t a skótok ellen Münchenben, aztán június 19-én Stuttgartban a Marco Rossi szövetségi kapitány vezette magyar válogatottal találkozik, június 23-án pedig Frankfurtban Svájc lesz az ellenfele.

A 24 csapatos torna július 14-ig tart, a csoportokból az első két helyezett, valamint a négy legjobb harmadik jut majd a 16 közé.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik