Gündogan szerint ő marad a németek csapatkapitánya az Eb-n

Vágólapra másolva!
2024.03.13. 12:01
Fotó: Getty Images
Ilkay Gündogan, az FC Barcelona német válogatott játékosa arra számít, hogy a kapus Manuel Neuer és a középpályás Toni Kroos visszatérése ellenére ő marad a nationalelf csapatkapitánya.

 

A 33 esztendős futballistát tavaly, az akkor még szövetségi kapitányként dolgozó Hans-Dieter Flick bízta meg a csapatkapitányi teendőkkel, mivel Neuer még felépülőben volt lábtöréséből, Kroos pedig nem volt tagja az együttesnek.

Julian Nagelsmann szövetségi kapitány később megerősítette ezen a poszton Gündogant, aki szerint ezen az sem változtat majd, hogy Neuer a 2022-es katari világbajnokság után újfent tagja lesz a válogatott keretnek, Kroos pedig bejelentette, hogy visszatér a nemzeti csapatba.

„Jelenleg azt gondolom, hogy még mindig én vagyok a kapitány, ugyanakkor mindenkinek van felelőssége abban, hogy a válogatott újra sikeres legyen, s végeredményben nem igazán számít, hogy ki viseli a karszalagot” – jelentette ki Gündogan azután, hogy kedd este a Barcelonával 3–1-re legyőzték a Napolit a Bajnokok Ligája nyolcaddöntős párharcának visszavágóján, s ezzel továbbjutottak.

A nyári Európa-bajnokság házigazdájaként Németország a magyarokkal, valamint Svájccal és Skóciával szerepel majd az A-csoportban. A nationalelf a skótokkal játssza a nyitó meccset, majd június 19-én a Marco Rossi vezette magyarokkal néz szembe Stuttgartban, négy nappal később pedig Svájc ellen zárja a csoportkört.

A németek március 23-án a franciákkal, 26-án pedig a hollandokkal vívnak felkészülési meccset. Nagelsmann várhatóan csütörtökön hirdet keretet ezekre a találkozókra, a szakértők pedig több meglepetésre is számítanak a névsort illetően. Sajtóértesülések szerint kimaradhat többek között Leon Goretzka és Mats Hummels, viszont újoncként ott lehet például a Bayern 19 éves játékosa, Aleksander Petkovic, valamint a VfB Stuttgartból három futballista, Waldemar Anton, Maximilian Mittelstädt és Deniz Undav.

„A legfontosabb, hogy egy csapat vagyunk, egységet sugározzunk és mindenki tisztában legyen a saját szerepével. Ha mindezeket meg tudjuk tenni, akkor biztos vagyok benne, hogy nagyon-nagyon jó Európa-bajnokságunk lesz” – mondta Gündogan, aki jelezte, rövid telefonbeszélgetést folytatott Nagelsmann-nal, és az alapján arra számít, hogy a kapitány be fogja hívni az Eb-keretbe.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik