Az ukránokkal és a görögökkel vív meg utoljára Németország az Eb előtt

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.03.19. 11:46
A német válogatott készül az Eb-re (Fotó: Getty Images)
Ukrajnával és Görögországgal vívja utolsó két felkészülési mérkőzését a nyári Európa-bajnokságon házigazdaként a magyarokkal is összecsapó német labdarúgó-válogatott.

A német szövetség (DFB) kedden közölte, hogy – Julian Nagelsmann szövetségi kapitány megfogalmazása szerint – két harcos és szenvedélyes csapatot választottak ráhangolódásképpen, s az ukránokat június 3-án Nürnbergben, míg a görögöket négy nappal később Mönchengladbachban fogadják. A Nationalelf még egyik gárdától sem kapott ki.

Rudi Völler, a DFB sportigazgatója kiemelte, hogy az utolsó két edzőmeccs mindig különleges.

„Ekkor már javában benne leszünk a felkészülésben, mindenki azért küzd, hogy bekerüljön a kezdő tizenegybe, a kapitány pedig elvégezheti az utolsó simításokat” – jelentette ki Völler.

Az ukrán és a görög együttes egyelőre az Eb-pótselejtezőben érdekelt, előbbi a bosnyákokkal találkozik csütörtökön, míg utóbbira a kazah válogatott vár.

A németek a felkészülés kezdetén, szombaton Lyonban a franciákkal, egy hét múlva pedig Frankfurtban a hollandokkal vívnak felkészülési mérkőzést.

A nyári Európa-bajnokság házigazdájaként Németország a magyarokkal, valamint Svájccal és Skóciával szerepel majd az A-csoportban. A nyitómeccset a skótokkal játssza, majd június 19-én a Marco Rossi vezette magyarokkal néz szembe Stuttgartban, négy nappal később pedig Svájc ellen zárja a csoportkört.

UEFA EURO 2024, NÉMETORSZÁG
A CSOPORTKÖR MENETRENDJE
A-CSOPORT
JÚNIUS 14., PÉNTEK
21.00, München: Németország–Skócia
JÚNIUS 15., SZOMBAT
15.00, Köln: MAGYARORSZÁG–Svájc
JÚNIUS 19., SZERDA
18.00, Stuttgart: Németország–MAGYARORSZÁG
21.00, Köln: Skócia–Svájc
JÚNIUS 23., VASÁRNAP
21.00, Stuttgart: Skócia–MAGYARORSZÁG
21.00, Frankfurt: Svájc–Németország

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik