Eb 2024: Brandt szeretné meggyőzni Nagelsmannt, hogy ott a helye a tornán

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.01.08. 14:25
null
Brandt motivált (Fotó: Getty Images)
A Borussia Dortmundot erősítő Julian Brandt szeretné meggyőzni Julian Nagelsmann szövetségi kapitányt arról, hogy helye van a német labdarúgó-válogatottban, amely egy csoportban szerepel a magyarral a nyári Európa-bajnokságon.

 

A 27 éves támadó, Julian Brandt a Kicker című lapnak arról beszélt, a nemzeti csapat csatárkrízise épp annyira kellemetlen, mint klubjáé.

A játékos kiemelte, bízik abban, hogy a Dortmund ugyanolyan jó tavaszi szezont tud produkálni, mint az előző idényben, amikor csak az utolsó fordulóban maradt le a bajnoki címről, ő pedig azt reméli, hogy a lehető legtöbb időt tud majd a pályán tölteni, mert ott szeretne lenni a nyári, számára hazai Európa-bajnokságon.

„Néhány játékos jobb helyzetben van nálam, mert többet játszottak, ezáltal többet tudtak magukból megmutatni. Ennek ellenére sem félek, hiszek abban, hogy meg tudom győzni Julian Nagelsmannt arról, hogy ott a helyem a nemzeti csapatban” – mondta a 47-szeres válogatott Brandt, aki a mostani idényben minden sorozatot figyelembe véve 24 találkozón hétszer volt eredményes.

A Dortmund 15 pontos lemaradással jelenleg csak ötödik a Bundesligában, legutóbbi nyolc meccséből csupán egyet nyert meg, szombaton pedig a sereghajtó Darmstadttal találkozik. A magyarokkal azonos Eb-csoportban szereplő németek utóbbi 11 mérkőzésükből csak háromszor nyertek, Nagelsmann-nal a kispadon pedig a legutóbbi két összecsapásukat elveszítették.

A Németország–Magyarország Eb-mérkőzést június 19-én rendezik Stuttgartban, a csoportban még Svájc és Skócia szerepel.

A PROGRAM NAPONKÉNTI BONTÁSBAN IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL!

UEFA EURO 2024, NÉMETORSZÁG
A CSOPORTKÖR MENETRENDJE
A-CSOPORT
JÚNIUS 14., PÉNTEK

21.00, München: Németország–Skócia
JÚNIUS 15., SZOMBAT
15.00, Köln:
MAGYARORSZÁG–Svájc
JÚNIUS 19., SZERDA
18.00, Stuttgart: Németország–MAGYARORSZÁG
21.00, Köln: Skócia–Svájc
JÚNIUS 23., VASÁRNAP
21.00, Stuttgart: Skócia–MAGYARORSZÁG
21.00, Frankfurt: Svájc–Németország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik