Eb 2024: kulcsfontosságú mérkőzés vár Izraelre Felcsúton

J. Á.J. Á.
Vágólapra másolva!
2023.11.18. 10:34
null
Fotó: Balogh László
Kulcsfontosságú mérkőzés vár Izraelre Felcsúton. Az együttes szerdán 1–1-es döntetlen játszott a Pancho Arénában Svájccal, így maradt még esélye egyenes ágon kijutni az Európa-bajnokságra, ám ehhez az kell, hogy szombaton legyőzze Romániát.

 

Az Izrael és a Hamász terrorszervezet között kitört háború miatt játssza az izraeli csapat a két novemberi hazai Eb-selejtezőjét Magyarországon, az izraeliek a magyar kormány és az MLSZ segítségének köszönhetően rendezhetik meg a két találkozót. Számolgatni akkor érdemes, ha Izrael legyőzi Romániát, mert ebben az esetben egy pontra megközelíti riválisát, amely az utolsó fordulóban Svájccal csap össze, míg Izrael Andorrában lép pályára.

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
9. FORDULÓ, I-CSOPORT
18.00:
Fehéroroszország–Andorra, Szusza Ferenc Stadion (Tv: Spíler1)
20.45: Svájc–Koszovó, Bázel
20.45: Izrael–Románia, Felcsút (Tv: Match4)

Az izraeli oldalak kiemelik, hálásak Magyarországnak azért, amiért hazánkban rendezhetik meg a hazai mérkőzéseiket, a feltételekkel és az infrastruktúrával is maximálisan elégedettek. Ahogyan a Pancho Arénát jellemzik: „Kicsi, de modern és csoda szép, a szálloda és az edzőterem pedig lenyűgöző.” Hozzáteszik, Izrael a legjobb feltételeket kapja, Magyarország első számú labdarúgással foglalkozó oktatási intézménye, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia a vendéglátó.

Az izraeli válogatott Budapesten a háborús területekről menekült gyerekekkel találkozott, a szövetség sportigazgatója, Joszi Benajun szerint erőt kaptak a játékosok.

„Izgalmas volt találkozni a csodálatos gyerekekkel, remélem, szombaton boldoggá tesszük őket – mondta a sportvezető a one.co.il oldalnak. – Mosolyt akarunk csalni az arcukra. Azt érezzük, hogy nem vagyunk egyedül, a Románia elleni meccsen sok erőt adnak nekünk a lelátóról.”

Az izraeli válogatottban a Ferencváros játékosa, Mohammed Abu Fani végigjátszotta a Svájc elleni találkozót, vélhetően lehetőséget kap szombaton Románia ellen is.

Fontos megjegyezni, hogy a Románia elleni mérkőzés rendezője az izraeli szövetség (IFA), így a jegyek értékesítését is az IFA intézi, az MLSZ a meccsek lebonyolításához minden szakmai segítséget megad. A belépők megvásárlása regisztrációhoz van kötve, amelyhez személyes adatok és fényképes igazolvány szükséges. A Románia elleni találkozóra a meccs napján már nem lehet jegyet venni, bővebb tájékoztatás az Izraeli Labdarúgó-szövetség oldalán.

Ismét Újpesten a fehérorosz válogatott
Sorozatban negyedik hazai mérkőzésére készül a Szusza Ferenc Stadionban Fehéroroszország. Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a tavasszal tiltotta meg a fehérorosz csapatoknak, hogy nemzetközi mérkőzést rendezzenek, ezért kényszerül a válogatott is semleges helyszínre, zárt kapuk mögé az elvileg hazai meccsein. Azóta három Eb-selejtezőt játszott a Megyeri úton a csapat, Izrael, Koszovó és Románia után szombaton Andorrával csap össze. Nagy tétje már nincs a meccsnek, egyik csapat sem juthat ki az Eb-re.
AZ I-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Románia 8 4 4 13– 4 +9 16
2. Svájc 8 4 4 21– 9 +12 16
3. Izrael 8 3 3 2 8– 9 –1 12
4. Koszovó 8 2 4 2 9– 8 +1 10
5. Fehéroroszország 8 1 3 4 7–14 –7 6
6. Andorra 8 2 6 3–17 –14 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik