Eb 2024: a válogatott kijutott, most a szurkolókon a sor – a jegyvásárlás menete

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.11.17. 10:14
null
A jegyértékesítés 2. szakasza a decemberi sorsolás után kezdődik (Fotó: Getty Images)
Miután a magyar válogatott kiharcolta a részvételét a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokságon, összegyűjtöttük a jegyvásárlással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

 

A 2024-es Európa-bajnokságra a jegyértékesítés első szakasza október 3-án kezdődött az UEFA hivatalos jegyértékesítő felületén. Az október 26-ig tartott időszak keretében 1.2 millió jegy talált gazdára. A következő értékesítési szakaszokban ennél kevesebb belépőt kínálnak majd.

Ugyanakkor, mivel a csoportsorsolásra csak december 2-án kerül sor Hamburgban, az eddig jelentkezők nem tudhatják, melyik csapat mérkőzésére kapnak jegyet. A jegyértékesítés második szakasza a december 2-i sorsolás után kezdődik, míg a harmadik a március végi pótselejtezőket követően, amikor meglesz mind a 24 részvevő ország.

Egy személy legfeljebb négy belépőt igényelhet, az európai szövetség (UEFA) egy adott jegyértékesítési szakasz végén sorsol az igénylők között, azaz mindegy, hogy a rendelkezésre álló időszakban ki mikor jelentkezik, az igény korábbi beérkezése nem jelent előnyt.

A jegyek ára 30-tól (körülbelül 11 700 forint) 1000 euróig terjed – előbbi a csoportszakasz legolcsóbb belépőjét jelenti, utóbbi pedig a berlini döntő legdrágább kategóriáját. A szurkolók a stadionok közötti nagy távolságok miatt naponta csak egy mérkőzésre kaphatnak belépőt.

A gyűjtők számára rossz hír, hogy – hasonlóan a tavalyi, katari világbajnoksághoz – a jegyeket nem papíron, hanem csak digitálisan adják át.

Az Eb június 14-én Münchenben kezdődik a házigazda német válogatott mérkőzésével, a döntőt Berlinben rendezik július 14-én. Berlin és München mellett Dortmund, Düsseldorf, Frankfurt, Gelsenkirchen, Hamburg, Köln, Lipcse és Stuttgart ad otthont a tornának.

A jegyvásárláshoz előre kell regisztrálni erre a linkre kattintva.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik