Bulgária: a mieink ellen készülő válogatott kikapott Szófiában

Vágólapra másolva!
2020.02.26. 18:27
null
Nem túl sokan voltak kíváncsiak a bolgár válogatott Fehéroroszország elleni mérkőzésére (Fotó: Twitter/Metodi Sumanov)
A mieink elleni Nemzetek Ligája-playoffmérkőzésre készülő bolgár labdarúgó-válogatott felkészülési meccsen 1–0-ra kikapott Fehéroroszországtól Szófiában.

 

A találkozó egyetlen gólját az első negyedóra végén a Sahtyor Szoligorszk futballistája, Dmitrij Podsztrelov szerezte.

A mérkőzést nem FIFA-játéknapon rendezték, ezért Georgi Dermendzsiev, a bolgár válogatott szövetségi kapitánya nem hívott meg játékost a Ludogorecből – amely csütörtökön az Internazionale vendégeként vív visszavágót az Európa-ligában –, és ezért volt tagja csupán két légiós a keretnek: a Fehérvár középpályása, Georgi Milanov hetvenöt percet töltött a pályán.

Metodi Sumanov bolgár sportújságíró a lefújás után azt írta a Twitter-csatornáján, „nincs túl sok remény” a jövő hónapi Nemzetek Ligája-playoffmérkőzés előtt.

Metodi_Shumanov on Twitter

FT: Bulgaria - Belarus 0-1 Not much football offered and not too much hope ahead of next month's Nations League decider... https://t.co/3vMWFk6LdQ https://t.co/xajatzVGIS



A bolgár nemzeti csapat 2019 júniusa óta a felkészülési meccseket is figyelembe véve a kilenc találkozójából hetet elveszített.

Az Eb-pótselejtezővel egyenértékű Nemzetek Ligája-playoff keretében a mieink március 26-án lépnek pályára Szófiában; aki a bolgár–magyart megnyeri, március 31-én házigazdaként mérkőzhet meg az Izland–Románia meccs győztesével – ott már közvetlenül a nyári Eb-részvétel lesz a tét.

FELKÉSZÜLÉSI VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉS
Bulgária–Fehéroroszország 0–1 (0–1)
Szófia, Vaszil Levszki Stadion
Bulgária:
Georgiev – Turicov, Velkov (Antov, 76.), Zanev, Goranov – Milanov (Cvetkov, 76.), Malinov – Delev (Popov, 89.), Iliev (Nedelev, a szünetben), Tonev (Mincsev, 83.) – Isza (Kovacsev, 68.)
Gólszerző: Podsztrelov (15.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik