Eb 2016: Benzema nem játszhat a francia válogatottban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.10. 16:33
null
Benzema bírósági ügye miatt nem kerülhet be a francia nemzeti csapatba (Fotó: AFP)
A Francia Labdarúgó-szövetség (FFF) csütörtöki sajtótájékoztatóján bejelentette: eltiltotta a válogatott szerepléstől Karim Benzemát a Real Madrid csatárának zsarolási ügye miatt.

Noël Le Graët, az FFF elnöke tudatta a döntést a sajtó munkatársaival a szövetség központjában. Benzema határozatlan ideig nem beválogatható a francia nemzeti csapatba.

„Jelen állás szerint Karim Benzema nem kerülhet a válogatottba meghívott futballisták közé” – közölte. Amennyiben Benzema bírósági ügyében nincs változás, a csatár lemarad a 2016 nyári, hazai rendezésű Európa-bajnokságról is.

A 27 éves Benzemát november 5-én őrizetbe vette a francia rendőrség, hogy kihallgassák a szintén válogatott Mathieu Valbuena „szexvideós” zsarolási ügyében. A Real Madrid támadója ezt követően a bíróságon elismerte érintettségét az ügyben.

Benzema a TF1 televíziónak adott interjúban ártatlanságát hangoztatta.

„Úgy vádolnak, mintha bűnös lennék ebben a szörnyű tettben – kezdte Benzema a TF1 exkluzív interjújában, amelyet szerda este adtak le. – Egyszerű, ami történt. Megtudtam, hogy készítettek róla egy videót, és szóltam neki erről, de ekkor már tudott róla. Elmondtam, hogy tudok neki segíteni egy lyoni baráton keresztül. Beszéltünk arról, hogy elmondta-e a családjának, hagyja-e, hogy nyilvánosságra hozzák a videót.”

„A médiumok zsarolásról beszéltek. Azt állították, hogy pénzt akarok, akárcsak az ismerősöm. Ez kiborított, én soha nem beszéltem pénzről.”

Az ügy áldozata, Mathieu Valbuena november végén elmondta, hatalmasat csalódott válogatottbeli csapattársában.

„Karim tiszteletlenül viselkedett, hülyének nézett engem. Amikor az ügy napvilágot látott, el sem tudtam képzelni, hogy köze lehet hozzá. Amit tett, azt én a legnagyobb ellenségemmel sem csináltam volna meg. Nagyon nagyot csalódtam benne, és rájöttem, hogy a kapcsolatunk nem volt olyan őszinte, mint amilyennek tűnt” – mondta.

A 31 esztendős játékost zsarolta meg Karim Benzema és egyik közeli barátja, Karim Zenati, hogy nyilvánosságra hozzák szexvideóját, ha Valbuena nem fizet.

Le Graët elmondta, Mathieu Valbuenát az ügyben áldozatnak tartja a szövetség, szó sem esett arról, hogy őt is kihagyják a válogatottból – beválogatása csak a szövetségi kapitány Didier Deschamps-on múlik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik