Euro 2012: Péreznek és feleségének ajánlja első gólját Benzema

Vágólapra másolva!
2012.06.07. 14:56
Florentino Péreznek és közelmúltban elhunyt feleségének, María Ángeles Sandovalnak ajánlotta az Európa-bajnokságon szerzett első gólját a francia labdarúgó-válogatott kimondottan jó szezont záró támadója, Karim Benzema, aki az esélyekről is beszélt.

„Ezzel is szeretném kifejezni részvétemet madridi elnökünknek felesége halála miatt” – indokolt a francia.

„Spanyolország az Eb legnagyobb favoritja, a világon mindenki a spanyolokat akarja legyőzni – nyilatkozta Benzema. – Szeretnék ellenük döntőt játszani, mert jó csapat, és sok baráttal találkozhatnék a pályán.”

A támadó kiemelte, hogy „a világ két legjobb klubcsapatára", a Barcelonára és a Real Madrid épülő spanyol keret az elmúlt két világversenyen bizonyított, 2008-ban Eb-t, 2010-ben vb-t nyert, ez pedig aligha lehet „a véletlen műve”.

A franciákkal kapcsolatban megemlítette, hogy a keret „tehetséges fiatalokból” áll, akik szeretik irányítani a játékot. Ismerik egymást, hiszen régóta együtt futballozhatnak, és bár játékban a spanyolokat tartja a legjobbnak, azért figyelmeztetett arra: az Eb-n kimondottan a győzelem a lényeg – sok lehetőség ugyanis nincs a javításra, ha van egyáltalán –, másodlagos az odáig vezető út.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik