Vettel a kabala-alsónadrágban bízik

Vágólapra másolva!
2010.11.11. 11:40
null
Vettel magabiztosan várja az évadzárót (Fotó: Action Images)
Sebastian Vettel minden idők legfiatalabb Formula–1-es világbajnoka lehet a hétvégi Abu-Dzabi Nagydíjat követően, igaz, ehhez nemcsak az kell, hogy ő jól teljesítsen. A Red Bull fiatal német pilótája azért igyekszik bebiztosítani magát egy kabalával.

Sebastian Vettel brazíliai győzelmét követően két napot szüleinél, Németországban töltött, hogy felkészüljön az idei Formula–1-es világbajnokság évadzáró versenyére. A Bild munkatársa a Frankfurtból Abu-Dzabiba tartó repülőn készített interjút a Red Bull fiatal pilótájával.

SZAVAZÁS

Ki lesz a világbajnok?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Jól érzem magam. Érzem, hogy nagy figyelem övezi az évadzáró futamot. Mindenképpen győzni akarok, a többi nem rajtam múlik" – kezdte Vettel, aki jól tudja, sikeréhez az is kell, hogy vetélytársai számára kedvező pozícióban zárják a futamot.

A 23 éves pilóta elárulta, a szülői házban már megálmodta a világbajnokság végkimenetelét, és elégedett volt azzal, amit látott: „Őszintén? A futam végéről álmodtam, és annyit elárulhatok, hogy nem volt rémálom. És hogy mit teszek azért, hogy az álom valóra váljon? Nos, vasárnap óta nem cseréltem le az alsónadrágom. Még egy futamot ki kell bírnia..."

A Red Bull remek teljesítményt nyújtott a brazíliai futamon, és várhatóan Abu-Dzabiban is nagyon erős lesz, így az osztrák istálló pilótái kedvező előjelekkel várhatják a futamot.

„Ha a következő napokban jó munkát végzünk, akkor jó esélyem lesz a győzelemre. A gond csak az, hogy a német szurkolók azt gondolják: Vettel így is-úgy is megnyeri a futamot, és ez nem igazán könnyíti meg a helyzetemet" – beszélt a hatalmas várakozásokról Vettel.

Természetesen nemcsak Vettelnek, hanem csapattársának, Mark Webbernek is jó esélye lesz a győzelemre, és könnyen elképzelhető, hogy adott esetben Vettel dönthet arról, hogy csapattársa, vagy Fernando Alonso lesz a világbajnok.

„Jól tudom, hogy a szurkolók sokat foglalkoznak ezzel a lehetőséggel. Én azonban egyelőre nem gondolkozom ezen. Az első célom a pole pozíció, a második pedig a győzelem. És ha úgy alakulnak a dolgok, akkor gyorsan felmérem majd a helyzetet, és meghozom a döntést. De általában semmi sem úgy alakul, mint ahogy az ember várná..." – jelentette ki Vettel.

LEHETŐSÉGEK A VILÁGBAJNOK-AVATÁSRA 
Alonso világbajnok, ha…
…nyer vagy második
…harmadik vagy negyedik, és Webber nem nyer
…ötödik, és Vettel vagy Webber nem nyer (ha Vettel nyer, azonos pontszámmal zárnak, ugyanannyi 1., 2. és 3. helyezéssel – a 4. pozíciók tekintetében Vettel 3–2-re nyer)
…hatodik, Webber legfeljebb harmadik, és Vettel nem nyer
…hetedik vagy nyolcadik, Webber nem dobogós, és Vettel nem nyer
…kilencedik, Webber legfeljebb ötödik, és Vettel legfeljebb harmadik
…tizedik, Webber legfeljebb hatodik, és Vettel legfeljebb harmadik
…nem szerez pontot, és Webber legfeljebb hatodik, Vettel legfeljebb
harmadik, Hamilton pedig nem nyer
(Ha egyik riválisa sem nyer, egyenlő pontszám esetén Alonso öt győzelmének köszönhetően világbajnok.)
Webber világbajnok, ha…
…nyer, és Alonso nem második
…második, Alonso legfeljebb hatodik, Vettel pedig nem nyer (ha Vettel nyer, azonos pontszám alakul ki kettejük között, de a németnek öt győzelme lesz az ausztrál négyével szemben)
…harmadik, Alonso legfeljebb hetedik, Vettel pedig nem nyer
…negyedik, Alonso legfeljebb kilencedik, Vettel pedig nem nyer
…ötödik, Alonso legfeljebb tizedik, Vettel pedig legfeljebb harmadik
(Ha Webber és Vettel sem nyer, de azonos pontszám alakul ki közöttük, az ausztrál több második helyezésének – jelenleg 4–2-re állnak e tekintetben – köszönhetően világbajnok lesz)
Vettel világbajnok, ha…
…nyer, és Alonso legfeljebb ötödik
…második, Alonso legfeljebb kilencedik, Webber pedig legfeljebb ötödik
 
Hamilton világbajnok, ha…
…nyer, Alonso nem szerez pontot, Webber legfeljebb hatodik, Vettel pedig legfeljebb harmadik
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik