F1: Verstappenre rajtbüntetés vár az Orosz Nagydíjon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.18. 09:48
null
Vállalták a kockázatot: Verstappen Szocsiban a mezőny végéről támadhat (Fotó: AFP)
Hiába a Szingapúri Nagydíjon megszerzett remek rajtpozíció és a versenyen megkaparintott második hely, felemás érzések kavarognak a Red Bullnál. Ugyanis a Renault-erőforrás a hétvége folyamán többször is rakoncátlankodott Max Verstappen autójában, és a csapatfőnök, Christian Horner úgy véli, a holland nem is ússza meg motorcsere nélkül, amiért a mezőny végéről kell nekivágnia a soron következő Orosz Nagydíj versenyének.

 

A Renault Belgiumban jelentette partnereinek, ugyan elérhető a „C"-specifikációjú erőforrása, az a teljesítményjavulás ellenére megbízhatatlanabb, mint elődje. Mivel a gyári csapat, illetve a McLaren továbbra is komoly csatát vív a minél jobb konstruktőri helyekért, a Red Bull harmadik pozíciója pedig garantáltnak mondható, ezért míg előbbi kettő gárda nem vállalta a plusz rizikót, addig utóbbi kész volt feláldozni a megbízhatóságot a nyert tizedekért.

11. SZINGAPÚRI NAGYDÍJ
SZEPTEMBER 14., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Ricciardo 1:39.711
2. szabadedzés: 1. Räikkönen 1:38.699
SZEPTEMBER 15.,SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Vettel 1:38.054
időmérő edzés: 1. Hamilton 1:36.015
SZEPTEMBER 16.,VASÁRNAP
a verseny: 1. Hamilton, 2. Verstappen, 3. Vettel
KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Szeptember 30., 13.10:Orosz Nagydíj
Október 7., 07.10:Japán Nagydíj
Október 21., 20.10:Amerikai Nagydíj

A „vörös bikák” Szingapúrban meg is tapasztalhatták, milyen amikor megmutatkoznak a továbbfejlesztett erőforrás tulajdonságai. Ugyanis a plusz teljesítmény bár a szombati időmérőn és a vasárnapi versenyen is második pozíciót ért, a megbízhatósági problémák mégis egy esetleges pole pozíciót hiúsítottak meg, miközben nem sokon múlt, hogy Verstappen 18 pont helyett 0-val távozzon az éjszakai GP-ről.

„Elfogadtuk a módosított erőforrással járó kockázatot. Bár valóban hozott teljesítménybeli javulást, megbízhatósági szempontból a határokat feszegeti. Ugyanakkor ez a motor segített az elsősoros rajtpozíció és a második hely elérésében is” – magyarázta a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner, aki azt is elárulta, szükséges-e motorcsere Verstappen autójában a hétvégén tapasztalt gondok után.

Még meg kell vizsgálnunk, de nagy valószínűséggel ki kell cseréni, így Szocsiban rajtbüntetést fogunk kapni” – jelentette ki, majd az Orosz Nagydíj vasárnapján a 21. életévét betöltő holland teljesítményéről is beszélt.

„Montreal óta remekül vezet, miközben legutóbb is nagyon éretten versenyzett. Keményen harcolt, hogy tartsa a tempót Vettellel, majd a bokszkiállást követően is ugyanilyen kemény volt. Az egyetlen izgalmas pillanatot az szolgáltatta, amikor a lekörözéseknél Hamiltonnal utolérték az egymással csatázó Grosjeant és Szirotkint, hiszen akkor esélye nyílt az első hely megszerzésére is, ám végül nem lett eléggé szoros” – értékelte a szingapúri futamot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik