Verstappen is megkapja az új Honda-erőforrást Monzában (Fotó: AFP)

 

A Honda a múlt hétvégi Belga Nagydíjra készült el a negyedik specifikációjú erőforrásával – akkor Alexander Albon és Danyiil Kvjat kapta meg az új elemeket, emiatt pedig csak a mezőny végéről rajtolhattak a futamon. Max Verstappen Red Bullját akkor egész hétvégén a korábbi motor hajtotta, ám a csapat azt tervezte, hogy a következő hétvégén, Olaszországban a 33-as számú autóba is bekerül a továbbfejlesztett erőforrás.

Csakhogy ez Verstappen esetében is rajtbüntetéssel jár. A Red Bullnál viszont nem szerették volna, ha Albon mellett a másik versenyzőjük is ennyire nehéz helyzetben kezdi meg a spái futamot, ráadásul logikusabbnak találták, ha Szingapúrban – ahol a Red Bull akár győzelemesélyes lehet – friss motorral mehet Verstappen.

Christian Horner csapatfőnök nemrégiben maga is úgy nyilatkozott, hogy valószínű a holland pilóta hátrasorolása Monzában, de annak alapján, amit Kvjat a pénteki szabadedzéseken szerzett adataiból látnak, elégedettek lehetnek a Honda új erőforrásával. Vélhetően Monzában az orosz csapattársa, Pierre Gasly is Verstappenhez hasonló helyzetbe kerül.

A Formula–1-es idény ezen a hétvégén folytatódik a legendás Monzában.