Nem örülhet Ricciardo (Fotó: AFP)

A Red Bull már tegnap fontolgatta, hogy kicseréli az MGU-H-t Daniel Ricciardo autójában. Erre az ausztrál szerint főként elővigyázatosságból van szükség, s ma meg is erősítette a motorelemcseréről szóló hírt a Red Bull.

Emiatt Ricciardo kénytelen lesz az időmérőn megszerzett rajtpozíciójához képest 10 hellyel hátrábbról megkezdeni a 71 körös viadalt Interlagosban. Az ausztrál autójába mellesleg központi elektronikából és energiatárolóból is új kerül be, ezekből a komponensekből viszont még nem lépte túl az egy évben szabadon felhasználható mennyiséget.

Hasonló helyzetben van a Toro Rosso párosa is. Ugyanis Pierre Gasly és Brendon Hartley gépébe is a hőenergiavisszanyerő-rendszerből szükséges újat beszerelni, így őket is 10 rajthelyes büntetéssel sújtják.

Ahogy az viszont az ilyen helyzetekben megszokott, könnyen elképzelhető, hogy az említett versenyzők további büntetéseket vállalnak be, hogy más motorkomponensekből is frisset kaphassanak. Ez leginkább Hartley esetében tűnik valószínűnek, akinek rögtön az első szabadedzés elején elfüstölt a motorja.