F1: Ricciardo elhagyja a Red Bullt, a Renault-nál folytatja – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.03. 13:11
null
Utoljára láttuk a Red Bullban a Hungaroringen (Fotó: Földi Imre)
Csütörtökön még arról számoltunk be, hogy hamarosan aláírás kerülhet a Formula–1-ben szereplő Daniel Ricciardo új szerződésére, mára aztán kiderült: az ausztrál pilóta öt év után elhagyja a Red Bull istállót és jövőre a Renault gyári csapatánál folytatja a pályafutását.

Az ausztrál Renault-hoz igazolásáról szóló hírt a racefans.com portál szállította, forrásaira hivatkozva azt írja, Ricciardo már szignózta is a 2019-es idényre érvényes szerződését a francia alakulattal.

Alapot ad a hírnek, hogy a Renault-nál szereplő Carlos Sainz Jr. amúgy éppen a Red Bull pilótája, a franciák csak kölcsönvették őt egy évre az osztrákoktól, és így Sainz csatlakozhat Max Verstappen mellé a Red Bullhoz jövőre.

Ricciardo korábban már elhalasztotta új Red Bull-os szerződése aláírását, amíg az energiaitalosok motorszállítójuk cseréjén gondolkodtak, s végül úgy döntött az istálló, hogy a TAG Heuer munkacímen futó Renault-motorok helyett jövőre Hondát használ majd.

A 29 éves ausztrál 2011 óta állandó tagja a Formula–1 mezőnyének, kezdetben a HRT, majd a Toro Rosso csapatánál szerepelt. Hét futamgyőzelme mindegyikét a Red Bull színeiben érte el, amelyet Renault-motor hajtott.

Ricciardo távozásának a háttérében az állhat, hogy nem érzi a feltétlen támogatást a Red Bull-nál, az istálló ugyanis Verstappenre tekint egyes számú pilótaként.

Egy másik elképzelhető teória szerint egyébként Ricciardo érkezésével Sainz a McLarennél köthet ki, ami pedig akár azt jelenti, hogy Esteban Ocon marad a Force Indiánál.

FRISSÍTÉS: Röviddel cikkünk megjelenése után a Red Bull hivatalos twitter-csatornáján számolt be arról, hogy Daniel Ricciardo öt év után valóban elhagyja az istállót.

 




„Elfogadjuk Daniel döntését és minden jót kívánunk neki további pályafutásához. Szeretnénk köszönetet mondani neki az együtt eltöltött időszakért, amelynek fénypontja a hét győzelme és a 29 dobogós helyezése”– idézi Christian Horner csapatigazgatót az istálló hivatalos közleménye, amelyben a szakember a további feladatokra is kitért.

„Folytatjuk a keresését annak a pilótának, aki jövőre Max Verstappen partnere lehet és közben az idényből hátralévő kilenc versenyen továbbra is a lehető legjobb feltételek biztosítsuk Max és Daniel számára” – zárul az istálló közleménye.

FRISSÍTÉS 2.0: Egy órával a Red Bull közlése után aztán a Renault hivatalos honlapján jelentette az ausztrál versenyző érkezését.

A Renault közleménye szerint az ausztrál két évre szóló szerződést kötött a csapattal, így a 2021-es új szabályok bevezetésekor rugalmas maradhat, és könnyebben válthat ismét csapatot, ha úgy alakul.

„Talán karrierem egyik legnehezebb döntése volt ez, de azt gondolom, eljött az ideje a frissítésnek és annak, hogy új kihívások elé nézzek. Tisztában vagyok vele, hogy a Renault-nak még sok kell hozzá, hogy a célját megvalósítva a legmagasabb célokért küzdjön a sportágban, de lenyűgöző az elmúlt két évben mutatott teljesítménye. Ráadásul, minden alkalommal, amikor a Renault az F1-ben szerepelt, végül mindig elhódította a világbajnoki címet. Remélem, hogy a pályán és azon kívül is tudom majd a csapatot segíteni ezen az úton” – idézi Ricciardót új csapatának hivatalos honlapja.

 




 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik