F1: „Nem vagyunk olyan helyzetben, hogy a vb-címért harcoljunk"

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.20. 14:54
null
Egyelőre nem mindenki optimista a Red Bullnál (Fotó: Red Bull Facebook-oldala)
Hétfőn megmutatta 2018-as autóját a Red Bull, melyet néhány órával később Daniel Ricciardo pályára is vitt. Az autó (ideiglenes) külseje sokak tetszését elnyerte, és a Red Bull is elismerte: nagyon jól haladtak a tervezéssel, ezért tudták magukhoz képest korán bemutatni az RB14-est. Helmut Marko, a csapat tanácsadója és juniorprogramjának vezetője viszont egyelőre igencsak visszafogottan vélekedik a vb-esélyeikről.

Ha a Red Bull erősségeit és gyengeségeit kell felsorakoztatni, Helmut Marko elégedett az RB14-es kasztnijával, motorszállítójuktól viszont többet vár, mint amit tavaly nyújtott. Ráadásul fél attól, hogy ezen a téren egyik fő riválisuk, a Mercedes még inkább elhúz.

„A Renault-motornak megbízhatóbbnak és erősebbnek kell lennie az idén – szögezte le a tanácsadó. – Az év elejétől erős kasztnival készülünk, a Mercedes viszont új erőforráson dolgozik. Elképzelhető, hogy ezzel az előnye még nagyobb lesz."

„Korábban mindig a szezon második felében találtunk plusz sebességet, és az elemzések megmutatták, hogy mindig túl későn végeztünk az új autóval. Az már nem számít, ha találsz néhány századmásodpercet az utolsó tizennégy napban. Fontosabb, hogy megfelelően felkészülj a szezonra" – vélekedik Marko.

Úgy véli,egy területen viszont előnyben vannak ellenfeleikkel szemben, ez versenyzőiknek, Daniel Ricciardónak, Max Verstappennek, valamint annak köszönhető, hogy a két pilóta hasonló képességekkel rendelkezik, és ezt kamatoztatni is tudja.

„Ez előny. Ha van két egyenlően erős pilótád, akkor ők a legmagasabb teljesítményre késztetik egymást, ez pedig a szakembereket és az autót is ehhez vezeti. Ha csak egy versenyződ van, aki a határon vezet, akkor sosem tudhatod pontosan, hogy hol is tartasz. Az hátrány, ha a versenyzők pontokat vesznek el egymástól. Ám nem hiszem, hogy olyan helyzetben vagyunk, hogy az idén a világbajnoki címért harcolhassunk"– mondta esélyeikről Marko.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik