F1: „Ezüstnyilak” helyett ezüst buszok Monacóban - Vettel

Vágólapra másolva!
2013.05.26. 17:04
Sebastian Vettel szerint az „ezüstnyilak”, azaz a Mercedesek a Monacói Nagydíjon ezüst buszok voltak, amelyek a mezőnyt városnéző körutazásra invitálták. De a világbajnok elismerte, hogy erre volt szüksége Nico Rosbergnek a győzelemre, és gratulált honfitársának.

„Tulajdonképpen elégedett vagyok, tudtuk, hogy nem lesz könnyű előzni, szerencsések voltunk, hogy Lewis elé kerültünk a boxkiállásnál. A verseny elején meglepett a két Mercedes tempója, ezüstnyílnak szokták becézni, de most ezüst buszok voltak, amelyek délutáni városnézésre indultak kocsikázni. Persze ezt kellett tenniük a győzelemért, nem hibáztathatjuk őket, inkább gratulálok Nicónak, mert remekül megoldotta a feladatát” – mondta Vettel.Vettel.

A versenyt csapattársa mögött töltő Mark Webber az első kerékcserék után Lewis Hamiltonnal szemben védekezett, s maga mögött tartotta az angolt.

„Gratulálok Nicónak, mindenki számára különleges dolog Monte-Carlóban nyerni, hibátlan hétvégéje volt – mondta az idén másodszor dobogóra álló Webber. – Tudtuk, hogy a rajtnál nincs esélyünk előre kerülni, pedig szenzációsan indultam, törvényszerű, hogy ez a legrövidebb célegyenesben történt. A rajt után csak a gumikkal spóroltunk, egyértelmű volt a forgatókönyv, jó, hogy Lewis elé kerültem. Az újraindulásokkal volt némi gondom, de más miatt nem kellett izgulni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik