F1: Ez elveszi a munkánk jelentőségét – Hamilton válaszolt Rosbergnek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.26. 12:44
null
Hamiltonnak az idei lesz a kedvenc vb-címe (Fotó: AFP)
Nico Rosberg, 2016 világbajnoka és Lewis Hamilton korábbi csapattársa úgy véli, hogy Sebastian Vettel és a Ferrari hibái jelentősen hozzájárultak ahhoz, hogy Hamilton vb-győzelmével érjen véget az idei szezon. A Mercedes pilótája azonban ismét nem ért egyet korábbi ellenfelével.

 

Nico Rosberg nemrégiben arról beszélt, hogyHamiltonnak az idén nem volt annyira nehéz dolga a világbajnoki címért folytatott csatában, mint az előző években, ugyanisVettel és a Ferrari hibái megkönnyítették a brit helyzetét.

19. MEXIKÓI NAGYDÍJ
OKTÓBER 26., PÉNTEK
17.00–18.30: 1. szabadedzés
21.00–22.30: 2. szabadedzés
OKTÓBER 27., SZOMBAT
17.00–18.00: 3. szabadedzés
20.00: az időmérő kezdete
OKTÓBER 28., VASÁRNAP
21.10: a verseny (71 kör, 305.354 km) rajtja
KÖVETKEZŐ FUTAMOK
November 11., 18.10:Brazil Nagydíj
November 25., 14.10:Abu-dzabi Nagydíj

„A nyár óta egyesélyes a verseny, ami hihetetlen. Ez a hibák sorozatának eredménye. Így nem tudod legyőzni Lewist, mert ő sosem hibázik” – mondta Rosberg.

Hamiltonnem ért egyet korábbi csapattársával, és úgy véli: ötödik világbajnoki címe – amit nagy eséllyel már a hétvégi Mexikói Nagydíjon biztosíthat – többet jelent a számára, mint bármelyik az eddig négy közül.

„Sokan azt mondják, hogy a kezünkre játszottak a dolgok, de ez elveszi a jelentőségét annak a munkának, amit a csapat és én végeztem – állt ki a véleménye mellett a Mercedes versenyzője. – Amikor megnyertem az első vb-címemet, az egyik korábbi bajnok azt mondta, hogy a második nehezebb lesz, majd az összes többi egyre keményebb, miközben valójában fejlődöm. Én viszont azt mondanám, hogy az idei az egyik legélvezetesebb évem. Ez a cím lenne az, amelyikre a legbüszkébb lennék, és ettől csak még többre becsülöm.”

Hamilton egyébként azt is elárulta, hogy szeretné, ha már Mexikóban biztossá válna az ötödik vb-címe. Ezt legfeljebbVettel akadályozhatná meg, ám a Ferrari versenyzőjének mindenképp nyernie kellene ahhoz vasárnap, hogy egyáltalán matematikai esélye maradjon az év végi diadalhoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik