Bottas (jobbra) a negyedik szezonját kezdheti meg Hamilton csapattársaként jövőre (Fotó: AFP)

 

Bottas 2017-ben lett a Mercedes versenyzője, miután az előző szezonban az istállóval világbajnoki címet nyerő Nico Rosberg hirtelen bejelentette a visszavonulását. Bottas azóta kissé hullámzó teljesítményt nyújt, és míg az idei szezont magabiztosan kezdte (az első négy versenyből kettőt megnyert), később ismét kezdett eltűnni Hamilton árnyékában.

Emiatt elindultak a pletykák, melyek szerint a helyét 2020-ban Esteban Ocon veheti át. A francia pilóta kiszorult az idei mezőnyből, ám mivel évek óta a Mercedes támogatását élvezi, ő volt legesélyesebb az ülésre, amennyiben a Mercedesnél úgy döntenének, hogy megválnak Bottastól.

Erre azonban nem került sor, hiszen a belgiumi hétvége kezdete előtt a német istállónál megerősítették Bottas maradását. A finn pilóta így negyedik idényét kezdheti meg jövőre a Mercedes színeiben, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy Ocon számára mit hoz a 2020-as szezon. A legfrissebb hírek szerint Nico Hülkenberget válthatja a Renault-nál, míg a német a Haasnál veheti át Romain Grosjean vagy Kevin Magnussen helyét.

A PlanetF1.com azt írja, hogy Ocon bejelentésére a Renault-nál akár még ma sor kerülhet, a Haas pedig a jövő héten árulhatja el Hülkenberg érkezését.