F1: Az Amerikai Nagydíj megerősítette azt, amit mondtunk – Wolff

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.24. 13:13
null
Wolff szerint messze van még az idei bajnoki csata vége (Fotó: AFP)
Továbbra is kiáll azon véleménye mellett Toto Wolff, hogy hiába van nagy előnye Lewis Hamiltonnak a világbajnoki címért folytatott csatában, a Mercedes még kicsit sem dőlhet hátra. Három futammal a szezon vége előtt a címvédő istálló csapatfőnöke természetesen a konstruktőri vb-címre is gondol.

 

A pole pozícióból vághatott neki Lewis Hamilton a múlt hétvégéi Amerikai Nagydíjnak, ám csak a harmadik helyen ért célba. Így is világbajnoki riválisa, Sebastian Vettel előtt végzett, és bár csupán három ponttal, de növelni tudta előnyét a pontversenyben.

19. MEXIKÓI NAGYDÍJ
OKTÓBER 26., PÉNTEK
17.00–18.30: 1. szabadedzés
21.00–22.30: 2. szabadedzés
OKTÓBER 27., SZOMBAT
17.00–18.00: 3. szabadedzés
20.00: időmérő
OKTÓBER 28., VASÁRNAP
21.10: a verseny (71 kör, 305.354 km) rajtja
KÖVETKEZŐ FUTAMOK
November 11., 18.10: Brazil Nagydíj
November 25., 14.10: Abu-dzabi Nagydíj

Vettel így győzelmi kényszerbe került, ugyanis ha nem ő állhat fel a dobogó legfelső fokára a soron következő Mexikói Nagydíj végén, Hamilton a saját eredményétől függetlenül ismét világbajnok. Toto Wolff szerint nincsenek ennyire könnyű helyzetben.

„Az Amerikai Nagydíj megerősítette azt, amit a verseny előtt mondtuk: az idei világbajnokság messze van még a végétől – vélekedik az osztrák csapatvezető. – Amíg Lewis képes volt növelni az előnyét Sebastianhoz képest, addig mi pontokat veszítettünk a Ferrarival szemben a konstruktőri bajnokságban. A kezünkben van a győzelem, de továbbra is keményen kell nyomnunk, hogy mindkét világbajnoki címet megszerezzük. A texasi eredménnyel nem lehetünk elégedettek, de lehetőséget ad arra, hogy tanuljunk belőle és erősebben térjünk vissza.”

Wolff a következő verseny helyszínéről, az Autódromo Hermanos Rodríguezről is elmondta a véleményét, amelyet a hétvégén vesz birtokba az F1-es mezőny.

„Ez egyike volt a gyengébb pályáinknak az utóbbi években, és kemény csatára számítunk a Ferrari és a Red Bull ellen. Tudjuk, hogy nem lesz könnyű verseny, de a csapatban mindenki koncentrál, továbbá motivált és elhivatott, hogy nyomás alá helyezzük a többieket a kockás zászló lengetéséig Abu-dzabiban” – mondta Wolff.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik