Button nem írja le a Red Bullokat

Vágólapra másolva!
2010.06.11. 12:46
null
Button (balra) szerint a Red Bull pilótái Montrealban is gyorsak lesznek (Fotó: Action Images)
Jenson Button szerint nagy hiba lenne lebecsülni a Red Bull pilótáit a Formula–1-es vb Kanadai Nagydíja előtt. A McLaren vb-címvédő versenyzője tudja, hogy a montreali pálya nekik kedvez, ám ettől még Vetteléket is az élbolyba várja.

Korábbi cikkünkben már taglaltuk, hogy a gyors, hosszú egyeneseket magába foglaló montreali pálya a McLarennek fekszik, ám Button szerint ez nem jelenti, hogy a Red Bullok gyengén teljesítenek majd, még ha a leszorítóerőből származó előnyükre most nem is számíthatnak.

„Mivel nincsenek gyors kanyarok, nem kerülnek emiatt akkora előnybe, mint máskor, ám nem szabad elfelejteni, hogy remek az autójuk úttartása. Szóval így is elég gyorsak lesznek, nem szabad leírnunk őket. Biztos vagyok benne, hogy elöl lesznek, bár a pálya nagyon fekszik nekünk" – nyilatkozta Button.

A világbajnoki cím védője hozzátette még, hogy nem feltétlenül csak a Red Bull és a McLaren pilótái küzdenek majd egymással a dobogós helyekért.

„A Red Bull gyors lesz, szerintem még a Mercedes is versenyképes lehet, és nem tudhatjuk, mit várhatunk a Ferraritól. Az utóbbi versenyeken hol jobban, hol rosszabbul teljesítettek, ez pedig egy teljesen különböző pálya, mint a törökországi volt, így ők is jók lehetnek.

A Kanadai Nagydíj első időmérő edzése magyar idő szerint pénteken 16 órakor kezdődik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik