Sainz nem indul Dzsiddában, 18 éves versenyző helyettesíti – hivatalos

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2024.03.08. 12:48
Carlos Sainz Jr. vakbélgyulladás miatt nem indulhat Szaúd-Arábiában (Fotó: AFP)
Vakbélgyulladás miatt kénytelen kihagyni Carlos Sainz Jr. az idény második fordulóját, autóját Oliver Bearman vezetheti, aki első Formula–1-es versenyén vehet részt Szaúd-Arábiában.

 

Carlos Sainz Jr. már a dzsiddai versenyhétvégéjén megelőzően rosszul érezte magát, aminek következtében kihagyta a szerdai médianapot. A csütörtöki szabadedzéseken részt vett, ám állapota nem javult, s mint azóta kiderült, vakbélgyulladással küzd.

A Ferrari spanyol versenyzőjére műtét vár, így nem vezethet a dzsiddai versenyhétvége folytatásában. Helyettesítője a Ferrari mindössze 18 éves pártfogoltja, Oliver Bearman lesz, aki már napok óta a helyszínen tartózkodik, mert a Formula–2-es mezőny tagja.

„Carlosnál vakbélgyulladást állapítottak meg, műtétre szorul. A harmadik szabadedzésen és a hétvége hátralévő részében Oliver Bearman helyettesíti, aki ennek következtében nem vesz részt a Formula–2 itteni fordulójának folytatásában. A Ferrari-család gyors felépülést kíván Carlosnak” – olvasható az olasz istálló közleményében.

Bearman 2021-ben megnyerte a német és az olasz Formula–4-es bajnokságot is, majd a következő évben harmadik helyen zárt a Formula–3-ban. 2023-ban már a Formula–2-ben versenyezhetett – az idényben négy győzelmet aratott, s a 6. helyen végzett az év végi összesítésben. A brit pilóta idén is a királykategória előszobájában nevezett bajnokságban indulhat a Prema Racing színeiben.

Bearman 2021 végén lett a Ferrari versenyzői akadémiájának tagja. Először tavaly vezethetett F1-es autót egy privát teszten, majd Mexikóban és Abu-Dzabiban is részt vehetett az első szabadedzésen, amelyen az egyik Haast vihette pályára.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik