F1: a Red Bull szerint a Ferrari volt a leggyorsabb Kanadában

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2023.06.21. 14:10
null
Marko szerint csapatának szerencséje volt azzal, hogy a Ferrari elrontotta az időmérőt (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Red Bull tanácsadója, Helmut Marko elmondása szerint szerencséjük volt azzal, hogy a Ferrari elrontotta az időmérőt a múlt hétvégi Kanadai Nagydíjon, és kitért arra is, hogy Sergio Pérez miért tűnik sokkal lassabbnak ugyanabban az autóban, mint Verstappen.

 

 

 

Max Verstappen kényelmes előnnyel szelte át a célvonalat Fernando Alonso és Lewis Hamilton előtt, és szerezte meg pályafutása 41., míg csapata 100. futamgyőzelmét. A holland Ayrton Sennát érte utol a vonatkozó örökranglistán, míg a Red Bull elit csoportba csatlakozott. Noha az osztrák alakulat az elmúlt tizennyolc Grand Prix-ből mindössze egyszer talált legyőzőre, még tavaly Brazíliában, Helmut Marko szerint Montrealban könnyen véget érhetett volna a „vörös bikák" sikersorozata, ha a rivális Ferrari számára jobban alakul a szombati kvalifikáció.

52. KANADAI NAGYDÍJ
JÚNIUS 16., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Bottas 1:18.728
2. szabadedzés: 1. Hamilton 1:13.718
JÚNIUS 17., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Verstappen 1:23.106
Időmérő: 1. Verstappen 1:25.858
JÚNIUS 18., VASÁRNAP
A verseny: 1. Verstappen, 2. Alonso, 3. Hamilton
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Július 2., 15.00Osztrák Nagydíj, Spielberg
Július 9., 16.00
Brit Nagydíj, Silverstone
Július 23., 15.00Magyar Nagydíj, Mogyoród

A maranellói alakulat versenyzői, Charles Leclerc és Carlos Sainz Jr. a tizedik és a tizenegyedik rajtkockából indultak, és fejenként hét-hét pozíciót javítva a negyedik és az ötödik helyen látták meg a kockás zászlót. A tanácsadó elmondása szerint a Scuderia egyértelműen a leggyorsabb volt vasárnap, így a segítségükre volt az időmérős fiaskó.

Sosem gondoltuk volna, hogy egyszer a száz futamgyőzelmet szerzők elitklubjához csatlakozhatunk. Nem volt egyszerű. Nehézséget okozott számunkra a gumik felmelegítése, különösen a keményen küszködtünk. A verseny sokkal nehezebben alakult, mint gondoltuk. Szerencse, hogy a Ferrarik ilyen hátulról rajtoltak, mert ők voltak a leggyorsabbak mindkét keveréken" – jelentette ki az osztrák, majd felelt arra a kérdésre is, hogy Sergio Pérez miért tűnik sokkal lassabbnak ugyanabban az autóban, mint Verstappen.

Max az Max. A legjobb autóban ül, ráadásul ugyanabban a kocsiban csak Alonso és Hamilton tudná tartani a lépést vele. Ők hárman a legerősebbek, és Max kiemelkedik közülük."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik