F1: Räikkönen zsarolási és zaklatási ügybe keveredett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.30. 12:02
null
Räikkönen a 2016-os Kanadai Nagydíj hétvégéjét felvezető sajtótájékoztatón (Fotó: AFP)
Következik a Kanadai Nagydíj a jövő hét végén, így aligha véletlen időzítéssel pattant ki Kimi Räikkönen körül egy eléggé kínos ügy. Egy meg nem nevezett kanadai nő a finn pilótát és egy barátját szexuális zaklatással vádolja, ám a finn ügyvédi csapata szerint a hölgy ezt minden alap nélkül teszi, ezért zsarolás miatt feljelentést tettek ellene a montreali rendőrségen.

A meg nem nevezett hölgy állítása szerint két éve, az az évi Kanadai Nagydíj során szenvedte el a zaklatást a munkahelyén, amikor Räikkönen és egy barátja betértek a Velvet Speakeasy nevű bárba, ahol a pincérnőként dolgozó nőt mindketten tapogatták.

„A számla fizetésekor áthajolt a pulton, a pólóm alá nyúlt, megmarkolta a mellemet, és megkérdezte, hogy ezért mennyit kell fizetnie? Eközben a barátja a bugyimba nyúlt, és megérintette a nemi szervem” – idézte a nő 2016 augusztusi blogbejegyzését az esetről beszámoló montreali La Presse lap.

A nő akkor nem tett feljelentést, ám nemrég az ügyvédei írtak Räikkönen kanadai jogi képviselőinek. „Kliensünk tagadja, hogy a nő által felhozott vádakat elkövette, azokat abszurdnak tartja, és meggyőződése, hogy a nő által elkövetett tett törvénysértő” – mondta Mathieu Piché-Messier, Räikkönen jogi képviselői csapatának tagja a Canadian Pressnek, utalva arra, hogy a nő pénzt akart kizsarolni a Ferrari versenyzőjétől.

A nő állítólag extrém magas összeget akar zsebre vágni 2007 F1-es világbajnokától, ezért áprilisban és májusban is fenyegetőzött, hogy a nyilvánosság elé lép, ha nem kap pénzt.

Räikkönen ügyvédje elárulta, kollégáival keresték a közös megegyezés lehetőséget, ám mivel ez a hölgy követelései miatt nem valósult meg, a területileg illetékes helyi rendőrségnél feljelentést tettek.

A névtelenségbe burkolózó hölgy sztorija még akár igaz lehetne, ám az tény, hogy Kimi Räikkönen a 2016 Kanadai Nagydíj idején első gyermeke már közel másfél éves volt, és a montreali versenyhétvége után alig másfél hónappal elvette barátnőjét feleségül, s azóta a második gyermekük is megszületett. Az sem feltétlenül erősíti a hölgy mondandóját, hogy a La Presse által idézett blognak nem akadtunk a nyomára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik