Formula-1: a Prodrive letett arról, hogy a száguldó cirkuszban szerepeljen

Vágólapra másolva!
2010.04.15. 19:00
A Prodrive letett arról, hogy jövőre a Formula–1-ben szerepeljen, így biztosan nem a brit istálló lesz a száguldó cirkusz mezőnyének 13. csapata. Dave Richards csapata a jövőben az Aston Martin sportautóprogramja mellett a rali-világbajnokságba térne vissza.

„Nem szabad lebecsülni azt a feladatot, amelyet egy új Formula–1-es csapat felépítése, a megfelelő anyagi háttér biztosítása és a versenyautó fejlesztése jelent" – jelentette ki David Richards, a Prodrive egyik alapítója.

„Figyelemmel követtük az anyagi és technikai kihívásokat, amelyekkel a száguldó cirkusz újonc istállói idén szembesültek. Nagyon csodálom, amit véghezvittek, de nem gondolom úgy, hogy ez a Prodrive és az Aston Martin számára megfelelő stratégiát jelentene" – számolt le az F1-es tervekkel Richards, aki elmondta, az F1-ben a versenyképességet és a finanszírozhatóságot nem tartja egyidejűleg megvalósíthatónak.

A Prodrive az idei szezonra beadta nevezését, de végül nem kapott rajtengedélyt a Nemzetközi Automobil-szövetségtől (FIA). A jelenlegi mezőnyben három újonc csapat szerepel: a Lotus, a Hispania, és a Virgin.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik