Szoboszlai Dominik: Megmutattuk, mennyire állunk készen

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.03.15. 11:20
Szoboszlai Dominik szerint még kell neki néhány meccs, hogy visszanyerje sérülése előtti formáját (Fotó: Getty Images)
Szoboszlai Dominik góllal és gólpasszal vette ki a részét a Liverpool Sparta Praha elleni 6–1-es győzelméből az Európa-liga nyolcaddöntőjének visszavágóján, ezzel a magyar válogatott csapatkapitánya minden klubsorozatot figyelembe véve hét gólnál és öt gólpassznál jár a Liverpool színeiben. A mérkőzés után a középpályás többek között arról beszélt, kell még néhány meccs, hogy visszanyerje sérülése előtti formáját.

„A mérkőzés előtt nem gondoltunk a múlt heti eredményre, hanem úgy tekintettünk rá, mint egy új meccsre, amelyet meg kell nyernünk, és megmutattuk, mennyire állunk készen. Valószínűleg úgy jött ide az ellenfél, hogy megpróbálja élvezni a meccset és tegyen valami különlegeset, de gyorsan megmutattuk, hogy itt nincs keresnivalójuk. Szereztünk négy gyors gólt, de a második félidőre is úgy jöttünk ki, hogy megmutassuk: készen állunk, és van energiánk” – mondta az idényben minden klubsorozatot figyelembe véve hét gólnál és öt gólpassznál járó Szoboszlai Dominik.

„Őszintén, előtte fittebb voltam, de ahogy térek vissza, egyre jobban visszanyerem azt a formát, amelyben voltam, de ehhez kell még néhány mérkőzés” – tette hozzá Szoboszlai, aki elmondta azt is, hogy első, január eleji sérülése után talán túl gyorsan tért vissza, de ebből tanultak.

A Liverpool nyolcasát arról is kérdezték a klub podcastjében, mennyire élvezi, hogy az idénynek ebben a szakaszában minden mérkőzés kiemelten fontos.

„Nagyon jó. Sosem unalmas, nekünk és a szurkolóknak sem. Kemény, de minden sorozatra készen kell állnunk, hogy a trófeákért harcolhassunk, de ezért játsszuk ezt a játékot” – mondta Szoboszlai Dominik.

EURÓPA-LIGA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
LIVERPOOL (angol)–Sparta Praha (cseh) 6–1 (4–1) 
Anfield Road. V: Artur Dias (Paolo Soares, Pedro Ribeiro) – portugálok. 
LIVERPOOL: Kelleher – Bradley, J. Gomez (Cimikasz, a szünetben), Quansah, Robertson – Szoboszlai, Endo (McConnell, a szünetben), Clark (Musialowski, 74.) – Szalah, Núnez (Elliott, a szünetben), Gakpo. Menedzser: Jürgen Klopp
SPARTA PRAHA: Vindahl – Vitík, Zeleny, Krejcí – Preciado, Laci (Sadilek, 58.), Solbakken (Vydra, 74.), Kairinen, Rynes (Panak, a szünetben) – Birmancsevics (Tuci, 66.), Kuchta (Haraslin, 58.). Vezetőedző: Brian Priske
Az első mérkőzésen: 5–1
Továbbjutott: a Liverpool 11–2-es összesítéssel
Gólszerző: D. Núnez (7.), Clark (8.), Szalah (10.), Gakpo (14., 55.), Szoboszlai (48.) ill. Birmancsevics (42.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik