Ekl: Van esélyünk a továbbjutásra – Boér Gábor

Vágólapra másolva!
2023.07.28. 07:50
null
Nem az történt a pályán, mint amit Boér Gábor tervezett (Fotó: Koncz Márton)
Az NK Osijek Ramón Miérez hosszabbításban szerzett góljával legyőzte hazai pályán a Zalaegerszeget az Európa-konferencialiga selejtezőjében. A mérkőzés után Boér Gábor, a ZTE vezetőedzője és Stjepan Tomas, az eszékiek trénere is értékelt.

 

Az egerszegi edző nem akart lehajtott fejeket látni, Boér Gábor szerint még van esélyük a továbbjutásra.

– A legrosszabbkor kaptak gólt.
– Az első tizenöt percben sokat hibáztunk, ami miatt ellenfelünk önbizalma megnőtt. Abban az időszakban kijött a rutintalanság, sok játékosnak ez volt az első európai kupameccse, ám a fordulás után kiegyenlítetté vált a játék. A második félidőben nem volt benne a gól az Eszék játékában, szerencsétlen szituáció után kaptunk gólt.

– Az történt a pályán, amit tervezett?
– Nem. Többet akartuk birtokolni a labdát. Az első játékrészben kapkodtunk a labdabirtoklásoknál, ezért volt kevesebbet nálunk a labda. Nem terveztem, hogy a hosszabbításban kapunk gólt... Büszke vagyok a labdarúgókra, nyílt maradt a továbbjutás. Bízom benne, hogy a visszavágón a ZTE Arénában telt ház előtt kiharcoljuk a továbbjutást.

– Mit mondott a labdarúgóknak az öltözőben?
– Azt, hogy nem akarok egyetlen lehajtott fejet sem látni. Van esélyünk a továbbjutásra, ám már a Kisvárda elleni bajnokira figyelünk.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS
NK OSIJEK (horvát)–ZALAEGERSZEGI TE 1–0 (0–0)
Eszék,
Opus Aréna,12 011néző.Vezette:Bastian Dankert (Dominik Schaal, René Rohde) – németek
OSIJEK:Malenica – Drambajev, Brlek, Mkrtcsjan, Grzan – Caktas (Pusic, 62.), Jugovic (Fiolic, 80.), Nejasmic – Fucak (Bukvic, 62.), Miérez, Lovric (Spoljaric, 89.).Vezetőedző:Stjepan Tomas
ZTE:Senkó – Huszti A., Mocsi, Szafronov, Gergényi – Ubochioma (Bedi, 87.), Szankovics, Szendrei Á., Szalay Sz. (Németh D., 75.) – Tajti M. (Kovács B., 68.), Sajbán Máté (Ikoba, 75.).Vezetőedző:Boér Gábor
Gólszerző:
Miérez (90+1.)

A találkozó onlive, szöveges tudósítása itt érhető el!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik