El: Nem volt kétgólnyi különbség a csapatok között – Lipcsei Péter

Vágólapra másolva!
2023.03.10. 06:43
null
Lipcsei Péter is elmondta a véleményét az FTC mérkőzéséről (Fotó: Földi Imre, archív)
Mint ismert, a Ferencváros 2–0-ra kikapott idegenben a német Bayer Leverkusentől a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjének első meccsén. Az odavágóról Lipcsei Péter, az FTC 58-szoros magyar válogatott középpályása mondta el a véleményét.


Az FTC korábbi játékosa, Lipcsei Péter – aki jelenleg az NB II-es Soroksár vezetőedzője – így értékelte a Leverkusen elleni meccset:
Nem volt kétgólnyi különbség a csapatok között. Az első negyedórában megilletődötten játszott a Ferencváros, a Leverkusen pedig a kilencedik percben megtalálta a szervezett védekezés ellenszerét, az átlövést, és szép góllal vezetést szerzett. Nehéz volt a Bayer ellen támadni, mert feltolta a védekezését, labdaszerzést követően macerás volt előretörni, hiányoztak hozzá a gyors kontrák és átmenetek – Ryan Mmaee és Marquinhos sem elég gyors az ellentámadásokhoz, ők inkább lábra kérik a labdát. Jól védekeztek Botka Endréék, a huszadik perc tájékán magához tért a csapat, olyan futballal rukkolt ki a félidőig, amit tervezett – és ha Kristoffer Zachariassen labdája nem a lécre hullik, hanem a kapuba került volna... A második félidőben feljebb tolta a védekezését a Fradi, a három csatár bátran vállalkozott. Bíztam benne, jön egy gól is, ám Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző nem tudott úgy belenyúlni a mérkőzésbe, ahogyan szeretett volna, a sok sérült miatt nem lehetett bevetni a cserék közül meghatározó játékosokat – edzőként együttérzek vele. Az utolsó percig hajtó Leverkusen sajnos a hajrában gyorsabban reagált a kapufáról kipattanó labdára, amiért nagy kár, mert így nehéz lesz a visszavágó. A Puskás Arénában negyven-ötvenezer néző előtt azonban bármi megtörténhet, ha az első félidőben gólt szerez a Fradi, képes felállni.

EURÓPA-LIGA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
BAYER LEVERKUSEN (német)–FERENCVÁROS 2–0 (1–0)
Leverkusen,
BayArena, 25 001 néző. Vezette: Massa (olasz)
LEVERKUSEN: Hrádecky – Kossounou, Tah, E. Tapsoba – J. Frimpong, Amiri, Demirbay, Hincapié – M. Diaby (Hlozek, 71.), Azmun (A. Adli, 60.), Wirtz (Schick, 89.). Vezetőedző: Xabi Alonso
FERENCVÁROS:
Dibusz – Botka (Wingo, 87.), Abena, Knoester, Civic – Zachariassen, Esiti, Vécsei – Marquinhos (Gojak, 78.), R. Mmaee, A. Traoré (Frederiksen, 87.). Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
Gólszerző: Demirbay (9.), Tapsoba (86.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik