El: Egy ilyen párharcban a szerencsére is szükségünk lett volna – Zachariassen

Vágólapra másolva!
2023.03.16. 23:29
Mint ismert, a Ferencváros 2–0-ra kikapott a Puskás Arénában a német Bayer Leverkusentől, így 4–0-s összesítéssel kiesett a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjéből. A mérkőzést követően Kristoffer Zachariassen, Dibusz Dénes és Vécsei Bálint is nyilatkozott az M4 Sportnak. 
Zachariassen Wingo sérülése miatt jobbhátvédként bizonyíthatott a Leverkusen elleni visszavágón (Fotó: Árvai Károly) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA ÉRHETŐ EL!
Zachariassen Wingo sérülése miatt jobbhátvédként bizonyíthatott a Leverkusen elleni visszavágón (Fotó: Árvai Károly) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA ÉRHETŐ EL!

 

Zachariassen: „Nagyon nehéz meccs volt, a Leverkusen remek csapat, nekünk pedig rengeteg sérült játékosunk van. Wingo sérülése miatt jobbhátvédként kellett játszanom, ami először szokatlan, nehéz volt, de a második félidőben már jobban ment, átbeszéltük a szerepkörömet a szünetben.”

„A Monaco elleni gólom és a Trabzonspor elleni csapatteljesítmény volt a két legkülönlegesebb élményem ebben az Európa-liga-menetelésben. Remélem, a családom is büszke rám, itt voltak, de sajnos ma nem olyan eredmény született, amit ők is szerettek volna. Egy ilyen párharcban a szerencsére is szükségünk lett volna, de az most nem volt velünk. Ha nem rúgsz gólt, akkor nehéz…”

Vécsei: „Nyilván a sorsolásnál senki sem gondolta, hogy ilyenkor még itt leszünk. Ebben a körben is megpróbáltunk mindent megtenni, de ennyi volt ebben. Szeretnénk mindent megtenni, hogy jövőre is eljussunk egészen idáig.”

„Nagyon rosszul kezdtünk. Készültünk rá, hogy gyorsak, de hibáztunk és gyorsan kaptunk egy gólt. Sokszor céltalanul játszottuk előre a labdát, de azért voltak bőven helyzeteink. Persze arról beszélünk, hogy továbbjutás, de inkább azt sajnálom, hogy egy gólt sem sikerült rúgni.”

Dibusz: „Nagyon sok mindent tanultunk az utazás során. Voltak nagyon szép és nagyon fájó pillanatok, de azt megtanultuk, hogy nincs olyan ellenfél, akit ne lehetne zavarba hozni, akit ne lehetne megszorongatni.”

LABDARÚGÓ EURÓPA-LIGA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Ferencváros–Bayer Leverkusen (német) 0–2 (0–1)
Budapest, Puskás Aréna, 50 675 néző. Vezette: Artur Dias (portugál)
FTC: Dibusz – Wingo (Marquinhos, 14.; ifj. Lisztes 90+1.), Abena, Knoester, Civic – Esiti, Vécsei – Adama Traoré, Gojak (Manner, 78.), Zachariassen – R. Mmaee (Frederiksen, 90+1.). Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
LEVERKUSEN: Hrádecky – Tapsoba, Tah, Hincapié (Kossounou, 82.) – Frimpong (Fosu-Mensah, 82.), Exequiel Palacios, Andrich (Demirbay, 86.), Bakker – M. Diaby, Azmun (Hlozek, 71.), Wirtz (A. Adli, 71.). Vezetőedző: Xabi Alonso
Gólszerző: M. Diaby (3.), A. Adli (81.)

Továbbjutott: a Bayer Leverkusen, 4–0-val, kettős győzelemmel

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik