El: Írjunk történelmet együtt – Csercseszov

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.02.24. 15:35
null
Sztanyiszlav Csercseszovék kitalálnak valamit, hogy legyőzzék a Leverkusent (Fotó: Török Attila)
Mint arról beszámoltunk, a német Bayer Leverkusen lesz az FTC ellenfele a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjében. A zöld-fehérek orosz vezetőedzője a fradi.hu-nak beszélt a sorsolásról, s elmondta, úgy érezte, a Juventust kapják ellenfélnek, de valamilyen megérzésből belepillantott a csütörtöki Monaco–Leverkusen mérkőzésbe is.

„Csütörtök este volt elég időm, hogy a Manchester United–Barcelona mérkőzést nézzem, de valamilyen megérzésből a Monaco–Leverkusen találkozóba is belepillantottam. Pénteken pedig megkaptuk a Bayer Leverkusent nyolcaddöntős ellenfélnek az Európa-ligában. A következő feladat feltérképezni őket, milyen csapat, hogyan játszanak. Tudjuk, hogy erősek, hiszen Bundesliga-gárda, de megpróbálunk kitalálni valamit, hogy legyőzzük a Leverkusent. Nehéz lesz, de semmi sem könnyű. A csapattal közösen megtekintett sorsolás alatt nem azért emeltem ki a Juventust, mert őket, vagy akár a Manchester Unitedet szerettem volna, hanem mert azt éreztem, hogy az olaszokat kapjuk – mondta Csercseszov. – Most bizonyára minden szurkoló a sorsolásról beszél, ám egyelőre nekünk nem szabad a Leverkusenre gondolni, el kell felejteni a sorsolást, hiszen vasárnap fontos meccset játszunk a bajnokságban a jó formában lévő Debrecennel. Nem gondolkodhatunk hetekkel előre” – tette hozzá az orosz vezetőedző, aki a szurkolóknak is üzent.

Orosz Pál: Nem lesz könnyű, de megoldható feladat vár ránk
„Abból a szempontból nem lesz újdonság, hogy egy már ismert helyzetbe kerülünk – kezdte Orosz Pál a klub honlapjának. – A kollégáknak például a szervezés része könnyebb lesz. A legjobb 16 között már nincs könnyű ellenfél. Vannak nehezek és nehezebbek, a Leverkusen a nehéz csapatok kategóriájába tartozik. Két éve egy-egy győzelem és vereség volt a mérlegünk ellene. Jó lenne, ha most ez a mi javunkra dőlne el. Nem lesz könnyű, de megoldható feladat vár ránk.”
Orosz Pál a sorsolásban részt vevő Gera Zoltánnal, az FTC korábbi klasszisával, egyben a budapesti döntő nagykövetével is beszélt az esemény előtt.
„Gerzsonnal már a repülőtéren találkoztunk, és a sorsolás előtt is beszélgettünk. Megegyeztünk abban, hogy ez már nem kívánságműsor, akit kapunk, arra maximálisan felkészülünk és mindent megpróbálunk” – tette hozzá az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója.

LABDARÚGÓ EURÓPA-LIGA,
A NYOLCADDÖNTŐ PÁROSÍTÁSAI
Bayer Leverkusen (német)–FERENCVÁROS (magyar)
Union Berlin (német)–Union Saint-Gilloise (belga)
Sevilla (spanyol)–Fenerbahce (török)
Juventus (olasz)–SC Freiburg (német)
Sporting CP (portugál)–Arsenal (angol)
Manchester United (angol)–Real Betis (spanyol)
AS Roma (olasz)–Real Sociedad (spanyol)
Sahtar Doneck (ukrán)–Feyenoord (holland)

A TOVÁBBI PROGRAM KULCSDÁTUMAI
Sorsolás Játéknapok
Nyolcaddöntő Február 24. Március 9. és 16.
Negyeddöntő Március 17. Április 13. és 20.
Elődöntő Március 17. Május 11. és 18.
DöntőMájus 31., Budapest, Puskás Aréna
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik