Egygólos előnyből indul, de nem bekkelni megy a Haladás

Vágólapra másolva!
2009.07.09. 08:37
A vártnál is hosszabb, tizenkét órás repülőút után érkezett meg a Haladás Karagandiba, az Irtis Pavlodar elleni Európa Liga-párharc visszavágójának helyszínére. A fárasztó repülést követően alvás és átmozgató edzés szerepelt a zöld-fehérek programjában, akik csütörtök délután azért lépnek pályára, hogy megőrizzék – avagy növeljék – az első meccsen szerzett 1–0-s előnyüket. Csertői Aurél úgy véli, mindenképpen gól kell a továbbjutáshoz.
Rajosra (zöldben) és társaira kőkemény csata vár a rossz karagandi gyepen
Fotó: Németh Ferenc
Rajosra (zöldben) és társaira kőkemény csata vár a rossz karagandi gyepen
Rajosra (zöldben) és társaira kőkemény csata vár a rossz karagandi gyepen
Fotó: Németh Ferenc
Rajosra (zöldben) és társaira kőkemény csata vár a rossz karagandi gyepen

ADATBANK – EURÓPA-LIGA 2009–2010

Nem mondható, hogy a Haladás játékosai szívesen megismételnék a közeljövőben a kazah túrát: a szombathelyiek három átszállással, tizenkét óra utazás után érkeztek meg Karagandiba, ahol csütörtökön az „albérletbe” kényszerülő Irtis ellen az Európa-liga első selejtezőkörének visszavágóját játsszák.

A Hali hazai pályán 1–0-ra nyert Kenesei Krisztián szabadrúgásgóljával, és a mindig magabiztos(nak tűnő) hazai edző, Leonyid Nazarenko jelezte is csapatának: jobb lesz elkerülni a kapu közeli rögzített játékhelyzeteket.

„Száz százalékig biztos vagyok a továbbjutásunkban, hiszen most mi szerepelhetünk hazai közönség előtt. Tudom, és futballistáim is tudják, hogy a Haladás labdarúgóival lőtávolon belül nem szerencsés szabálytalankodni. Sérült, illetve beteg játékosaim közül senki sem épül fel a meccsig, ezért vélhetően ugyanazokra számíthatok, mint az első mérkőzésen. Kötelező nyernünk, és nem hiszem, hogy elszalasztjuk a lehetőséget” – nyilatkozta.

A Haladásban Kuttor Attila hasmenéssel küzd, de a csapat csütörtöki edzése után jelezte Csertői Aurélnak, vállalja a játékot, így a zöld-fehérek ugyanolyan összeállításban kezdenek, mint az első felvonás során. Vörös Péter az utolsó találkozóján lép pályára a Haliban, hiszen Üzbegisztánba igazol.

A mérkőzést a Debrecen által már megismert karagandi Sahtyor-stadionban játsszák, ahol 19 ezer néző buzdíthatja az Irtist – bár nem valószínű, hogy ennyien kilátogatnak az összecsapásra, még úgy sem, hogy a pavlodariak különbuszokkal viszik a drukkereiket. A csak ülőhelyes stadion a 2005-ös felújítás után jó állapotú, viszont ugyanez nem mondható el a játéktérről, amely meglehetősen kopott és egyenetlen is.

Persze erre nem lehet fogni egy esetleges vereséget – Csertői Aurél, a Haladás edzője is mindenképpen továbbjutást vár.

„Túl kell élnünk a kezdeti rohamokat, és ha sikerül, elérhetjük a célunkat. Abban biztos vagyok, hogy teljesen más felfogásban futballozó ellenféllel kell felvennünk a harcot, mint egy hete. A taktikánkon nem változtatunk, hiszen az utóbbi időben ezzel a játékrenddel voltunk eredményesek. Továbbjutást várok” – mondta a szakvezető.

EURÓPA-LIGA

1. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓ
Irtis Pavlodar (kazah)–Szombathelyi Haladás
Karagandi, 15.00 (helyi idő szerint 19.00). Élő, szöveges közvetítés az NSO-n!
V: Halis Özkahya (török)
Irtis: Rihard – Rimavicius, Nakov, Csernisov, Kolomic – Jurin, Ivanov, Andrejev – Parhamcsuk – Somko, Malcev. Vezetőedző: Leonyid Nazarenko.
Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Kuttor, Tóth P. – Rajos, Molnár B., Vörös – Oross, Kenesei K., Maikel. Vezetőedző: Csertői Aurél.
Az első mérkőzésen: 0–1

AZ ELSŐ MECCS EGYETLEN GÓLJA: KENESEI KRISZTIÁN SZABADRÚGÁSA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik