Nem változtat Csertői a Haladás kezdőcsapatán a visszavágó előtt

Vágólapra másolva!
2009.07.08. 15:13
Csertői Aurél, a Szombathelyi Haladás vezetőedzője kijelölte kezdőcsapatát a csütörtökön 15 órakor kezdődő, Irtis Pavlodar elleni Európa-liga selejtező-visszavágóra. A Hali hazai pályán szerzett egygólos előnyét (1–0) igyekszik megőrizni, a szombathelyiek kezdőcsapata változatlan az első mérkőzéshez képest.

AZ ELSŐ MECCS EGYETLEN GÓLJA: KENESEI KRISZTIÁN SZABADRÚGÁSA

AZ ELSŐ MECCS EGYETLEN GÓLJA: KENESEI KRISZTIÁN SZABADRÚGÁSA


ADATBANK – EURÓPA-LIGA 2009–2010

Várhatóan nagyon kemény csata vár a Szombathelyi Haladásra csütörtök délután a kazah Irtis Pavlodar ellen. Ellen, de nem az otthonában: a pavlodariak ugyanis Karagandiban kényszerülnek lejátszani a mérkőzést, mivel saját stadionjuk nem felel meg az UEFA előírásainak.

Az Irtis ugyan beadta kérelmét az európai szövetséghez, hogy engedélyezzék a pavlodari rendezést, de túl későn, így marad az albérlet: a 19 ezer főt befogadó karagandi stadion ad helyet a mérkőzésnek. Az arénát a magyar csapatok közül a debreceniek már megismerhették: tavaly július 17-én 1–1-et játszottak a helyi Sahtyorral. Ez az eredmény alighanem a Halinak is megfelelne…

„Ez egy egészen más mérkőzés lesz. Az első perctől kezdve nekünk fognak rontani. Nagyon fontos lesz, hogy ezt az időszakot átvészeljük. Mivel az Irtis Szombathelyen nagyon keveset focizott, ezért őszintén mondom, nem tudom pontosan, mire képesek, ha nem csak a védekezéssel törődnek” – mondta a Haladás hivatalos honlapjának, a haladasfc.nyugat.hu-nak Csertői Aurél.

A kazahok különbuszokkal szállítják szurkolóikat Karagandiba, és remélik, hogy nagy drukkerhad kíséri el őket a szomszédos városba.

„Nagyon szeretnénk, ha sok szurkoló jönne el velünk, nagy szükségünk lesz a drukkerek biztatására. Nem szeretek tippelni, de úgy érzem, hogy mi repülhetünk Svédországba, miután átléptünk a magyarokon” – nyilatkozta a klubigazgató Alekszandr Goncsarenko.

VÉLEMÉNYEK A CSATA ELŐTT

Tóth Péter: – Az a legfontosabb, hogy ne kapjunk gólt. A hátrányban lévő kazah csapatnak mindenképpen támadnia kell, és ez nyilván kedvez nekünk, már ha sikerül gyors kontraakciókat vezetnünk. Újabb gólok kellenek, így kiharcoljuk a továbbjutást.
Vörös Péter: – Kemény mérkőzés vár ránk, egészen más felfogásban játszó ellenféllel találjuk magunkat szembe. Már itthon eldönthettük volna, hogy melyik csapat jut tovább, ha a bíró megadja számunkra a két jogos tizenegyest. Bízom a szép búcsúban, de csak a sajátomban, hiszen Üzbegisztánban folytatom.
Molnár Balázs: – Az első találkozón nem úgy ment a játék, mint korábban a bajnokikon. Ez érthető is, mert a mérkőzés előtt tíz nappal kezdtük el az edzéseket. Most sokkal frissebbek vagyunk, és joggal bízunk abban, hogy mi várhatjuk az újabb kupafordulót.

EURÓPA-LIGA

SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
Irtis Pavlodar (kazah)–Haladás
Karagandi, csütörtök, 15.00. Élő, szöveges közvetítés az NSO-n!
A Haladás kezdőcsapata: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Kuttor, Tóth P. – Molnár B., Vörös, Rajos – Oross, Kenesei K., Maikel.
Az első mérkőzésen: 0–1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik